Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Μεγάλες προσδοκίες

Νίκη Ξανθού και Βούλα Πατουλίδου στη μάχη του μήκους. Η Νίκη Μπακογιάννη ξεκινάει στο ύψος

Το... βαρύ πυροβολικό των ελληνίδων αθλητριών στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα κάνει την... εμφάνισή του σήμερα. Στο ύψος και το μήκος τρεις αθλήτριες είναι ικανές όχι μόνο να περάσουν στον τελικό αλλά και να διεκδικήσουν ακόμη και μετάλλια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο ύψος η Νίκη Μπακογιάννη, ώριμη όσο ποτέ, έχει φετινή επίδοση 1.97, την 5η καλύτερη στον κόσμο. Αθλήτρια υψηλής εμπειρίας η Νίκη, έγινε τώρα και αθλήτρια υψηλών επιδόσεων με αρχή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Φέτος σαρώνει τα ρεκόρ και όχι μόνο. Σε κάθε αγώνα της είναι σταθερή πάνω από το 1.92, δυο φορές κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 1.96, 1.97, ενώ εκτός αγώνα στην Καλαμάτα πέρασε και το 1.98. Εχει αποκτήσει πλέον τρομερή αυτοπεποίθηση και δε φοβάται χαμηλά ύψη αλλά ούτε και τα ψηλά. Μεγάλο της προσόν η μαχητικότητα. Προπονητής της είναι ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος. Οι καλύτερες επιδόσεις φέτος στον κόσμο: Στέφκα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) 2.03, Μπαμπάκοβα (Ουκρανία) 2.02, Γκουλιάεβα (Ρωσία), Ασταφέι (Γερμανία) 2.00, Γουόλερ (ΗΠΑ), Μπεβιλάκους (Ιταλία), Μότκοβα (Ρωσία) 1.98, Μπακογιάννη, Κιντέρο (Κούβα), Ζαλέφσκαγια (Καζαχστάν) 1.97.

Στο μήκος ο δρόμος για το μετάλλιο για τη Νίκη Ξάνθου ανοίγει διάπλατα. Η απουσία των κορυφαίων στον κόσμο Τζάκι Τζόινερ Κέρσι και Χάικε Ντρέσλερ, που είναι τραυματισμένες, δίνει πολλές πιθανότητες στη Ροδίτισσα αθλήτρια να πετύχει ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα. Η Νίκη, κοπέλα με μεγάλη θέληση και πείσμα, τα δίνει όλα σε προπόνηση και αγώνα. Βρίσκεται πλέον από πλευράς επιδόσεων στο κλαμπ των μεγάλων και πρέπει πλέον να το αποδείξει μέσα στον αγώνα. Φέτος παρουσιάζει μια υπέροχη σταθερότητα σε ψηλά άλματα με αποκορύφωμα το πανελλήνιο ρεκόρ 7.01, όπου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει το φράγμα των επτά μέτρων. Προπονητής της είναι ο Γιώργος Πομάσκι.

Στο ίδιο αγώνισμα θα βρεθεί και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης αλλά στα 110 εμπόδια Βούλα Πατουλίδου. Ενας τραυματισμός της στο πόδι δεν τις επέτρεψε να έχει καλή χρονιά και πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να μπει στον τελικό. Ομως η Βούλα μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις και όλα είναι πιθανά για τη μεγάλη αυτή αθλήτρια. Και αυτή γυμνάζεται με τον Πομάσκι.

Οι καλύτερες επιδόσεις φέτος: Τζόινερ (ΗΠΑ) 7.20, Ξάνθου και Γουίλιμας (ΗΠΑ) 7.01, Κράβετς (Ουκρανία) 6.99, Χρίστοβα (Βουλγαρία) 6.94, Μέι (Ιταλία) 6.93, Βερσίνινα (Ουκρανία) 6.92, Καρτσμάρεκ (Πολωνία) 6.91, Γκαλκίνα (Ρωσία), Βέλμαν (ΗΠΑ) 6.88


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ