Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι ΗΠΑ να κάνουν αυτοκριτική

"Οι ΗΠΑ, αντί να καταδικάζουν απλώς τη βάρβαρη βομβιστική επίθεση στην Ατλάντα και να μιλούν για τραγωδία, θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους, όσον αφορά ολόκληρη την οργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες", γράφει η κινέζικη αγγλόφωνη εφημερίδα "Τσάινα Ντέιλι" στο χτεσινό κύριο άρθρο της. "Είναι κρίμα το ότι ένα από τα πιο αναπτυγμένα κράτη δεν μπορεί να πάρει αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα όσον αφορά την τρομοκρατία, που δρα κάτω από τη μύτη του". Οι ΗΠΑ, συνεχίζει το άρθρο, "θα έπρεπε να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο ώστε οι αγώνες να επιτύχουν".

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικά μέσα ενημέρωσης ασκούν κριτική στη διοργανώτρια των 26ων Ολυμπιακών Αγώνων, άλλωστε, μεγάλο μέρος των Κινέζων δημοσιογράφων έχουν κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι πίεσαν για να μη διοργανωθεί στο Πεκίνο η Ολυμπιάδα του 2000 (θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας).

Ακόμη και πριν την έκρηξη του περασμένου Σαββάτου, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από εκατό άλλους, κινεζικά ΜΜΕ είχαν ασκήσει κριτική στη διοργανώτρια αρχή, λόγω των κακών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι αθλητές στην Ατλάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ