Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Μέτωπο εργαζομένων - επαγγελματοβιοτεχνών

Τη σταθερή συμπαράσταση του ΚΚΕ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξέφρασε χτες, εκ μέρους του Κόμματος, ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ και βουλευτής στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών συμφώνησε με την άποψη ότι οι πωλήσεις χρόνο με το χρόνο κατρακυλάνε, λόγω της παρατεταμένης πολιτικής λιτότητας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής ικανότητας των εργαζομένων. Κοινή εξ άλλου ήταν και η διαπίστωση όλων πως τα μέτρα του "εμπορικού τριγώνου", τελικά περισσότερο επιτείνουν, παρά ανακουφίζουν, τα συσσωρευμένα προβλήματα των κλάδων του χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου.

Από την πλευρά του ο Ο. Κολοζώφ ανέφερε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες σήμερα με μια πολυμέτωπη επίθεση που συντονίζουν η κυβέρνηση και το κοινοτικό διευθυντήριο, με τελικό στόχο τον αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος του πολυεθνικού κεφαλαίου που τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει ορμητικά στους κλάδους του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Κάλεσε επίσης τους μικρούς επαγγελματίες να συντονίσουν το βηματισμό τους με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο πάλης κατά της κυβερνητικής πολιτικής.Είναι απαραίτητο - πρόσθεσε ο Ο. Κολοζώφ - να αναπτυχθούν αγώνες για την ανατροπή της σημερινής καταστρεπτικής πολιτικής, με απώτερο στόχο την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στην περιοδεία, ο Ορ. Κολοζώφ αντάλλαξε απόψεις με καταστηματάρχες και βιοτέχνες για θέματα όπως:

  • Οι υπέρογκες απαιτήσεις των τραπεζών, που φτάνουν σε τοκογλυφικά ύψη, καθιστώντας απαγορευτική τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων.
  • Το καθεστώς που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στις εισαγωγές - εξαγωγές και ποσοστώσεις, το οποίο ευνοεί τις εισαγωγές ξένων έτοιμων και ημιέτοιμων προϊόντων και πρώτων υλών, αφαιρώντας δουλιά από τις εγχώριες βιοτεχνίες.
  • Την απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, η οποία φέρνει στους εμπόρους τον εφιάλτη της έξωσης.
  • Τα "αντικειμενικά κριτήρια", που, κατά γενική ομολογία των καταστηματαρχών, κάθε άλλο παρά αντικειμενικά είναι κ. ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε όμως και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες στο εμπορικό τρίγωνο επιχειρήσεις. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημερώθηκε για:

  • Την προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία ΠΕΧΩΔΕ και Δήμου Αθηναίων αντιμετωπίζει τη μετεγκατάσταση του εμπορικού τριγώνου,
  • Τα "ευφυολογήματα" αμφίβολης αποτελεσματικότητας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων, όπως είναι οι πεζοδρομήσεις και οι - έτοιμες να λειτουργήσουν -ηλεκτρονικές μπάρες εισόδου - εξόδου απ' το τρίγωνο,
  • Την τροφοδοσία των καταστημάτων του τριγώνου, που δημιουργεί προβλήματα, περισσότερο αισθητά στις βιοτεχνίες που στεγάζονται σε ορόφους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ