Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Δεν αξίζαμε τετράδα

Επιτυχία η εξάδα, λένε οι Φασούλας - Σιγάλας

"Δεν αξίζαμε να μπούμε στην τετράδα. Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση ήταν ικανότατες", παραδέχτηκε ο Μάκης Δενδρινός. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν έκρυψε την πικρία για την αντιμετώπιση που έτυχε η Εθνική ομάδα, από τον Τύπο και την κοινή γνώμη. "Δυστυχώς, τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, δε μας επιτρέπουν να πανηγυρίσουμε τη νίκη επί της Κίνας. Είμαστε στην εξάδα της Ολυμπιάδας και αισθανόμαστε άσχημα εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Δεν είχαμε υποσχεθεί σε κανέναν ότι θα είμαστε σίγουρα στην τετράδα. Ηταν ένα κρυφό όνειρο. Τα δύο άτυχα παιχνίδια με τις μεγάλες διαφορές, είναι αλήθεια ότι μας στενοχώρησαν, αλλά εδώ φτάσαμε στο λιθοβολισμό. Αυτή η ομάδα άξιζε καλύτερης συμπεριφοράς", υπογράμμισε.

Το ίδιο παράπονο έβγαινε χτες από τα χείλη των περισσοτέρων παικτών της Εθνικής. "Ο αθλητισμός έχει δυσκολίες και η Ολυμπιάδα πρωτόγνωρες δυσκολίες για μας. Ούτε μια στιγμή δε σκεφτήκαμε να ρυθμίσουμε την τύχη μας χάνοντας παιχνίδια. Η φιλολογία αυτή αναπτύχθηκε εκτός ομάδας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιάδα, ολυμπιακό ιδεώδες και "ευ αγωνίζεσθαι". Η Αυστραλία ήταν πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε. Οι Κροάτες που είπαν ότι αφήσαμε το παιχνίδι, είδατε τι έπαθαν", τόνισε ο Π. Φασούλας.

"Οταν ξεκινήσαμε το τουρνουά, είχαμε αμφιβολίες αν μπορούσαμε να προκριθούμε ακόμη και στην οκτάδα. Δε γνωρίζαμε τους αντιπάλους μας και η Βραζιλία με το Πουέρτο Ρίκο είναι πάντα δυνατοί αντίπαλοι. Από το τρίτο παιχνίδι είχαμε κατακτήσει την πρόκριση και αυτή τη στιγμή διεκδικούμε την 5η θέση. Είναι μεγάλη επιτυχία. Οταν η Γιουγκοσλαβία κατατάχτηκε έκτη στην πρώτη Ολυμπιάδα που είχε πάρει μέρος, όλοι τους πανηγύριζαν. Η εικόνα χάλασε με τις ήττες που δεν περιμέναμε. Οσο για τα περί τσακωμών μεταξύ των παικτών, σας διαβεβαιώνω ότι είναι προϊόντα νοσηρής φαντασίας", συμπλήρωσε ο Γιώργος Σιγάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ