Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα κατάφερε η Ολγα

Η Βασδέκη 6η στον τελικό του τριπλούν. Στον ημιτελικό των 200 μέτρων η Κατερίνα Κόφφα

Χίλια μπράβο αξίζουν στην πρωταθλήτρια του τριπλούν Ολγα Βασδέκη που κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό της Ολυμπιάδας στην Ατλάντα. Η 23χρονη Βολιώτισσα, με ωριμότητα αθλήτριας μεγάλων αγώνων, με άλμα 14.44 έβαλε υποθήκη για ένα λαμπρό μέλλον στο αγώνισμα, που έκανε την πρώτη της εμφάνισε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολγα εξασφάλισε την είσοδό της στην οκτάδα με τη δεύτερη προσπάθεια. Οι άλλες ήταν: 13.98, 14.39, 14.17, 14.33 και μια άκυρη. Επιβεβαίωσε δηλαδή πλήρως το φετινό της ρεκόρ (14.48) το όποιο μάλιστα είχε ισοφαρίσει στον προκριματικό. "Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κατάφερα στην πρώτη μου παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες να πάω τόσο καλά. Οταν συνειδητοποίησα ότι είχα μπει αρχικά στην πρώτη οκτάδα κυριολεκτικά τρελάθηκα. Το μέλλον είναι μπροστά μου. Πήρα κατά κάποιο τρόπο εκδίκηση για τον αδελφό μου Σπύρο, που τόσο άδικα αποκλείστηκε από τον τελικό του μήκους ανδρών", τόνισε μετά την επιτυχία της η Ο. Βασδέκη.

Στα 200 μέτρα η Κατερίνα Κόφφα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Με 23.04 (ήταν η 15η επίδοση) πήρε την τέταρτη θέση στη 2η προκριματική σειρά, πίσω από τις: Οτι (Τζαμάικα) 22.61, Μαλτσούγκινα (Ρωσία) 22.96, Πάτσκε (Γερμανία) 22.84. Αργά, μετά τα μεσάνυχτα θα προσπαθήσει για το μεγάλο άλμα που είναι ο τελικός των 200 μέτρων.

Αντίθετα στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος δεν τα κατάφερε. Ο αθλητής από την Πάτρα πήρε την έκτη θέση στην 2η προκριματική σειρά, όπου την πρώτη θέση πήρε ο περίφημος Αμερικανός Μάικλ Τζόνσον, ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Στα ημιτελικά δεν μπόρεσε να περάσει και ο Κύπριος αθλητής Ανίνος Μαρκουλίδης, ο οποίος τερμάτισε 5ος στην τρίτη σειρά με 20.63, ενώ την πρώτη θέση πήρε ο Κουβανός Ιβάν Γκαρσία με επίδοση 20.36.

Η μεγάλη έκπληξη εδώ ήταν ο αποκλεισμός του Βρετανού Ολυμπιονίκη των 100 στη Βαρκελώνη Λίντφορντ Κρίστι! Γεράματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ