Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Νίκες με... Βούλα

Στον τελικό του μήκος και του ύψους Ξάνθου, Πατουλίδου και Μπακογιάννη

Τρία στα... τρία χτες για τα κορίτσια του στίβου στα προκριματικά του μήκος και του ύψους. Η Νίκης Ξάνθου, η Βούλα Πατουλίδου και η Νίκη Μπακογιάννη εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό των αγωνισμάτων! Ηταν μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό στίβο. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να μπένεις σε ένα τελικό Ολυμπιάδας κάτω από τόσο έντονο συναγωνισμό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από το μήκος.

Ο βροχερός καιρός σίγουρα επηρέασε όλες τις αθλήτριες. Το όριο ήταν 6.70, όμως ως συνήθως έπεσε χαμηλότερα. Η Ξανθού στο πρώτο σκάμμα ξεκίνησε με δύο μεγάλα άλματα που όμως ήταν άκυρα. Το άγχος κυρίευσε τη Ροδίτισσα αθλήτρια που κατάφερε παρά το "σφίξιμο" να πετάξει στα 6.60. Η Βούλα Πατουλίδου ήταν η ευχάριστη έκπληξη και απέδειξε πόσα ψυχικά αποθέματα έχει. Στην πρώτη προσπάθεια πήδησε 6.58 που ήταν και άλμα τελικού. Τα δύο επόμενα ήταν χαμηλά, λίγο πάνω από τα έξι μέτρα. Η αγωνία κορυφώθηκε αφού πολλές αθλήτριες είχαν μια ακόμη προσπάθεια και έτσι η αγωνιά αν θα διατηρηθούν στην πρώτη 12άδα έφτασε στα ύψη. Σπουδαία ονόματα του αθλήματος "έσπασαν" τα μούτρα τους. Σημειώστε ονόματα: Γουίλιαμς, Κράβετς, χρυσή Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Γκαλκίνα, Μπερσίνινα και Νίνεβα. Αθλήτριες με επιδόσεις κοντά και πάνω από τα 7 μέτρα. Η Ξάνθου μπήκε 11η στον τελικό ενώ η Πατουλίδου 12η με ίδια επίδοση με τη Χάιτσις.

Η Νίκη Ξάνθου δήλωσε: "Τέλειωσε το άγχος. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν τελικό ανοιχτό σε όλα". Η Βούλα Πατουλίδου από την πλευρά της είπε: "Είμαι άτυχη γιατί ήρθα με πολλά προβλήματα στην Ατλάντα. Εβαλα σημάδι στην τύχη και πέτυχα. Νομίζω πως και σε αυτή την Ολυμπιάδα πέτυχα".

Αλλη μια ελληνική συμμετοχή σε τελικό ήρθε με την επιτυχία της Νίκης Μπακογιάννη. Η πρωταθλήτρια από τη Λαμία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, 1.80, 1.85, 1.90 και 1.93. Το εισιτήριο για τον τελικό πήραν ακόμη: Στέφκα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), Ινα Μπαμπάκοβα (Ουκρανία), Αντονέλα Μπεβιλάκουα (ΗΠΑ), Σβετλάνα Ζαλέφσκαγια (Καζαχστάν), Ολγα Μπόλσοβα (Μολδαβία), Χάνε Χόγκλαντ (Νορβηγία), Τατιάνα Μότκοβα (Ρωσία), Νέλε Ζιλίνσκε (Λιθουανία), Μπρίτα Μπίλατς (Σλοβενία), Σουζάνα Κοβατσκίκοβα (Τσεχία). Η Μπακογιάννη μετά την επιτυχία της τόνισε: "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη και αυτό είναι σημαντικό. Μπορώ μεγάλα άλματα. Θα είμαι σίγουρα στην 6άδα". Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος δηλώνει: "Η Νίκη είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της. Αγωνίζεται δίχως άγχος και αυτό είναι πολύ σημαντικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ