Κυριακή 4 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπερδέματα...

Πολύ μας μπέρδεψε ένα προχτεσινό δημοσίευμα της "Καθημερινής". Εγραφε συγκεκριμένα: "Ημέρες άλλων εποχών, εκείνων της Σοβιετικής Ενωσης, ζουν οι εργαζόμενοι στη μετακομμουνιστική Ρωσία, λόγω της αδυναμίας του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καταβάλλοντας κανονικά τους μισθούς και τα δεδουλευμένα των πολιτών του. Και ενώ τα ράφια των καταστημάτων είναι γεμάτα από αγαθά, συνεπεία του μεταρρυθμιστικού οικονομικού προγράμματος, οι χαμηλές αποδοχές και οι πενιχρές συντάξεις δεν επιτρέπουν στους πολίτες να τα απολαύσουν... ".

Γιατί, λοιπόν, οι σημερινές εικόνες, που περιγράφει και η "Καθημερινή" θυμίζουν μέρες της Σοβιετικής Ενωσης; Πότε, την εποχή εκείνη, έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και μάλιστα για ολόκληρους μήνες; Δεν ισχυρίζονταν τότε η δυτική προπαγάνδα, πως χρήματα είχε ο σοβιετικός εργαζόμενος, αλλά δεν υπήρχαν αγαθά για να τα ξοδέψει;

Οσον αφορά δε, το "μεταρρυθμιστικό οικονομικό πρόγραμμα" του Γιέλτσιν, θα ασχοληθούμε μια άλλη φορά. Για την ώρα, αρκετές αποδείξεις υπάρχουν, για το χαρακτήρα και την ...ωφελιμότητά του. Οι χειροπιαστές και ολέθριες- δυστυχώς - για το ρώσικο λαό και τη μεγάλη αυτή χώρα συνέπειές του, είναι πανθομολογούμενες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ