Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ολοι στη μάχη της απεργίας

Σε συμμετοχή κάθε ναυτεργατικής Ενωσης, κάθε ναυτεργάτη και κάθε εργαζόμενου στη 48ωρη απεργία, στις 16 και 17 Αυγούστου, στο λιμάνι του Πειραιά, καλούν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Την ενεργητική συμμετοχή κάθε ναυτεργάτη και εργαζόμενου στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία, που κήρυξαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τις 16 και 17 Αυγούστου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στο λιμάνι του Πειραιά, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι δυο Ενώσεις των εργαζομένων στα μηχανοστάσια των πλοίων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων, "βασίζεται στους άξονες: Απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και στη διατήρηση του καμποτάζ,η άρση του οποίου επιδρά αρνητικά στους παραπάνω άξονες".

Οι δυο Ενώσεις τονίζουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους: "Καλούμε τις άλλες ναυτεργατικές Ενώσεις, κάθε ναυτεργάτη, κάθε εργαζόμενο, να συμμετάσχει ενεργητικά στην απεργία, προκειμένου να καμφθεί η εφοπλιστική αδιαλλαξία, η κυβερνητική αναλγησία και η τακτική της απεμπόλησης των αιτημάτων μας από την ΠΝΟ".

Με την ίδια ανακοίνωση, οι ναυτεργάτες απευθύνονται και στο επιβατικό κοινό, καλώντας το να "κατανοήσει ότι δίνουμε τη μάχη της επαγγελματικής μας επιβίωσης και να κλείσει τα αυτιά του σ' αυτούς που παρουσιάζονται τιμητές της γαλήνης των λουομένων, διότι είναι αυτοί ακριβώς που δημιουργούν το πρόβλημα, αυτοί που εξοστρακίζουν τον Ελληνα ναυτεργάτη από το πλοίο, οδηγώντας τον στην ανεργία και στην ένδεια, αυτοί που αποστερούν από τον Ελληνα πολίτη, και ιδιαίτερα από τον κάτοικο των νησιών, θαλάσσιες συγκοινωνίες".

Τέλος, στην ανακοίνωση, οι ναυτεργάτες υπογραμμίζουν ότι "δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας. Υπερασπίζοντας το δικαίωμά μας στη δουλιά, υποστηρίζουμε ταυτόχρονα τα κοινωνικά μας δικαιώματα, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας".

Με ομόφωνη απόφασή της, η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου "καταγγέλλει στο λεσβιακό λαό και στους, κατά μεγάλη πλειοψηφία, άνεργους ναυτικούς μας, την κυβέρνηση, που υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των Αμερικανών, επέτρεψε την παραβίαση του καμποτάζ".

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής "συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών της χώρας μας, και απαιτεί την εφαρμογή του καμποτάζ". Αναφέρεται ακόμα στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για τη μη εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ