Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά

Παράσταση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά της αστυνομοκρατίας στο εργοστάσιο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην "Κ. Δραγούνης ΑΕΒΕ"

Παράσταση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποιούν σήμερα στις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι απ' την εκτυπωτική επιχείρηση του"Κ. Δραγούνη",διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του εργοστασίου, αλλά και τη χρησιμοποίησή τους - όπως καταγγέλλουν - σε ρόλο "ιδιωτικής αστυνομίας του εργοδότη".

Από τον Απρίλη παραμένουν απλήρωτοι οι 107 εργαζόμενοι της επιχείρησης, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε η άδεια και το επίδομα αδείας. Ο Κ. Δραγούνης όχι μόνο αρνείται να καταβάλει όσα οφείλει, αλλά προκειμένου να "σπάσει" τον αγώνα τους, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα σε ομαδικές απολύσεις 24 εργατών, χωρίς αποζημίωση και κατηγορώντας τους για"σύσταση συμμορίας".Στο μεταξύ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα αυτό.Χτες ο εργοδότης - κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι για την καταβολή των δεδουλευμένων τους - παραδέχτηκε ότι οφείλει όσα του καταλογίζονται. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τέλος Αυγούστου.

Την αντεργατική τακτική του Κ. Δραγούνη,που συνεχίζεται εδώ και 14 μήνες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Επίσης καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας που "έρχεται να υπερασπίσει τα συμφέροντα του εργοδότη, σαν να ήταν ιδιωτική του αστυνομία και παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει μηνύσεις για την αυτόφωρη σύλληψή του". Η Ενωση καλεί τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης να παρέμβουν άμεσα, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Τέλος καλούν τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν έμπρακτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ