Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μηδαμινές αυξήσεις

Σε μονοετή σύμβαση με αυξήσεις 3,5% + 4% συμφώνησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού

Υπογράφτηκε τελικά χτες, η σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού ηπλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), αποδέχτηκε την πρόταση των εργοδοτών για μονοετή σύμβαση με τις ελάχιστες αυξήσεις, 3,5% από 1/1/96 και 4% από 1/7.Ο "εύκολος" δρόμος του ΟΜΕΔ - που αρχικά είχε επιλέξει η πλειοψηφία - δεν οδήγησε πουθενά, αφού οι εργοδότες απέρριψαν την πρόταση του μεσολαβητή και το αμέσως επόμενο στάδιο ήταν η διαιτησία, η απόφαση της οποίας δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Ετσι, η πλειοψηφία αποδέχτηκε την εργοδοτική πρόταση και συμφώνησε στη μηδαμινή αύξηση. Ολα αυτά παρά τις πανηγυρικές διακηρύξεις, στο προηγούμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, για τη μη υπογραφή καμιάς σύμβασης με ποσοστά μικρότερα του 10% και παρά την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων για τη διεκδίκηση μεγαλύτερων αυξήσεων, όπως αυτή φάνηκε και στην απεργία του κλάδου τον Ιούνη.

Αναμενόμενη, χαρακτήρισε την κατάληξη της σύμβασης, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Χ. Κατσώτης,ο οποίος αρνήθηκε να την υπογράψει, τονίζοντας ότι: "Τη στιγμή που οι αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν ήταν τέτοιες που να προωθούσαν τη συσπείρωση και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων του κλάδου, η κατάληξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα χάσουν από την αγοραστική τους δύναμη και οι ευθύνες ανήκουν στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κατ' αρχήν και στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που ακολούθησε τα βήματα της πρώτης. Είναι απαραίτητο από τώρα οι διοικήσεις των Σωματείων να σκεφτούν τις προτάσεις της ΔΑΣ κι αν θέλουν καλύτερα αποτελέσματα για τη νέα σύμβαση, για την προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα, να ακολουθήσουν την τακτική που έχουμε προτείνει, αρχίζοντας από τον Σεπτέμβρη κιόλας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ