Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Πόλη κομμένη στα δύο

Τη λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ που διασχίζουν το κέντρο των Αγίων Αναργύρων και τριχοτομούν το δήμο, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισημαίνουν ότι οι γραμμές του ΟΣΕ στο κέντρο των Αγ. Αναργύρων, έχουν γίνει αιτία πολλών δυστυχημάτων με νεκρούς και τραυματίες, αποτελούν κύριο παράγοντα καταστροφής της πόλης, προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι πηγή ρύπανσης και μαζί με το σιδηροδρομικό σταθμό, καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο κέντρο του δήμου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των μαζικών φορέων και του δήμου, είναι να δοθούν άμεσα ριζικές λύσεις, γιατί διαφορετικά ο Δήμος των Αγ. Αναργύρων, το πολύ σε πέντε χρόνια, δε θα είναι ενιαίος. Για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, σημειώνεται στην ερώτηση, εκτός των άλλων προτάσεων, πρέπει να υλοποιηθεί αυτή που προβλέπει την απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών, την ενοποίησή τους και την υπογειοποίησή τους. Η λύση αυτή, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του σιδηροδρομικού σταθμού, δίνει τη δυνατότητα να μετατραπεί μια τεράστια έκταση σε χώρο πρασίνου, με πεζόδρομους ή οτιδήποτε άλλο είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, τονίζουν οι Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης, απαιτείται να γίνει περίφραξη των γραμμών, να κατασκευαστούν κάθετες διαβάσεις πεζών και να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες. Με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τους υπουργούς Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ αν θα απομακρυνθεί από το δήμο ο επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός του ΟΣΕ και αν προτίθενται να υλοποιήσουν τις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων. Ρωτούν επίσης, ποιος είναι ο σχεδιασμός του ΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές από το Μενίδι μέχρι τον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ