Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Οποιος προχτές, σε εκείνο το σημείο του συρματοπλέγματος που οι δυνάμεις κατοχής ματοκυλούσαν για μια ακόμα φορά την Κύπρο, είδε απλά τη θηριωδία του Αττίλα, τότε δε θέλει να δει την αλήθεια. Δε θέλει να δει ότι το χέρι που όπλισε τους δολοφόνους του 24χρονου Ελληνοκύπριου, δε βρίσκεται μόνο στην κατεχόμενη Λευκωσία, δε βρίσκεται μόνο στην Αγκυρα. Ο εγκληματίας κατά της Μεγαλονήσου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Είναι αυτός που επί 22 χρόνια θυμάται το Κυπριακό πάντα στις παραμονές των αμερικανικών εκλογών. Ο υποβολέας της βαρβαρότητας, που ξεχείλισε από την πλευρά των κατακτητών, βρίσκεται στη Ν. Υόρκη και τις Βρυξέλλες. Βρίσκεται εκεί όπου οι καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ για τη συνεχιζόμενη σκλαβιά του 40% του εδάφους της Κύπρου, γράφονται η μια μετά την άλλη στα παλιά παπούτσια των συμμάχων και φίλων της Τουρκίας, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αυτοί που θέλουν μια Κύπρο διαιρεμένη, πλωτό αεροπλανοφόρο για τις εξορμήσεις τους στη Μέση Ανατολή, προνομιακό πεδίο για να θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδια έντασης, ώστε να διαιωνίζεται η ιμπεριαλιστική πολιτική του"διαίρει και βασίλευε" στην περιοχή, είναι εκείνοι που έβαψαν με αίμα και πάλι το Νησί. Σ' αυτούς τους "γνωστούς - άγνωστους" της παγκόσμιας τρομοκρατίας, στους αρχιτέκτονες μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων που το δίκιο του ισχυρού θα επιβάλλεται (και) μέσω του λιντσαρίσματος, πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι. Είναι ένοχοι για την καταρράκωση κάθε έννοιας δικαίου επί 22 χρόνια στην Κύπρο. Για τα εγκλήματα ενάντια στους αγνοουμένους. Για τις δολοφονίες, όπως προχτές του μοτοσικλετιστή, όπως πριν μερικούς μήνες του Ελληνοκύπριου φαντάρου. Είναι οι ένοχοι για το δράμα δεκαετιών της Κύπρου, αλλά και οι εγκέφαλοι που σχεδιάζουν την ντε φάκτο διαιώνιση αυτού του δράματος.

***

Σ' αυτή τους την προσπάθεια αξιοποιούν όλα τα μέσα. Οπως οπλίζουν τις κανονιοφόρους γύρω από τα Ιμια για να βρουν ευκαιρία να ανακαλύψουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, έτσι οπλίζουν και ενισχύουν τις αντιδραστικές δυνάμεις τύπου "Γκρίζων Λύκων", που με εργαλείο τον εθνικισμό και τον σοβινισμό θέλουν να "δικαιολογήσουν" το χωρισμό της Κύπρου στα δυο. Αυτός ο εθνικισμός περίσσεψε προχτές γύρω από τη Νεκρή Ζώνη. Εγινε δρόμος για αιματηρές συγκρούσεις και εργαλείο στα χέρια των ιμπεριαλιστών που στην επιχείρηση αποδιεθνοποίησης του Κυπριακού θα αρχίσουν να τονίζουν όλο και περισσότερο ότι στη Μεγαλόνησο δεν υπάρχει πρόβλημα κατοχής, αλλά πρόβλημα συμβίωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων! Αρα, αφού οι κάτοικοι του νησιού δεν μπορούν να ζήσουν μαζί, αφού η κατάργηση της Νεκρής Ζώνης θα σημαίνει ακόμα περισσότερο πετροπόλεμο, αφού ο νόμος του Λίντς είναι ο μοναδικός κώδικας επικοινωνίας των δυο κοινοτήτων, τότε διχοτόμηση και πάλι διχοτόμηση! Πρόκειται για τον εθνικισμό που εκτός των άλλων, με "ασπίδα" το άψυχο κορμί του Ελληνοκύπριου, έκανε τη "γύρα" του εντός ελληνικών συνόρων."Τζογάρισε" πάνω στο πτώμα του διαδηλωτή για να παρουσιάσει ξανά το φαιό του πρόσωπο μαζί με κηρύγματα που ξεκινούν από το "Στρατός ισχυρός - Ελλάς ισχυρή" μέχρι το "απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου που θα ξεκινήσει από δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας"!

***

Τα προχτεσινά γεγονότα στην Κύπρο έδειξαν επίσης ότι όσοι πυροδοτούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις, φαίνεται να βιάζονται. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς η τόσο ακαριαία αποτίναξη από τον ΟΗΕ και του τελευταίου φύλλου συκής που του απέμενε; Και μάλιστα σε δυο επίπεδα. Πρώτον, στο "πεδίο των μαχών" όπου οι κυανόκρανοι εκτελούσαν άνωθεν εντολές να παραμείνουν παρατηρητές των συμπλοκών. Γιατί; Επειδή όπως λέει ο ΟΗΕ, δε διαθέτει τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και τις απαραίτητες οικονομικές δυνάμεις ώστε να παίξει τον αποτρεπτικό του ρόλο. Επειδή, όπως ισχύει στην πραγματικότητα, σχεδιάζεται η αντικατάσταση των δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο από εκείνους που έχουν "τα μέσα" και τις "δυνάμεις", δηλαδή το ΝΑΤΟ. Και πώς να μην σχεδιάζονται τέτοιου είδους στρατιωτικές αποβάσεις του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, όταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, προσκαλεί το ΝΑΤΟ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, να παίξει ρόλο "εγγυητή" και "τρίτου" στο Κυπριακό!! Δεύτερον, στο επίπεδο της διπλωματίας, τόσο πριν τα επεισόδια όσο και μετά από αυτά, ο Μπ. Γκάλι καθώς και ο εκπρόσωπός του Γκ. Φεϊσέλ, έσπευσαν να αναζητήσουν ευθύνες στην κυπριακή πλευρά, ωσάν η διαδήλωση μοτοσικλετιστών να αποτελεί ισοδύναμο "παράπτωμα" με τη διαδήλωση ροπαλοφόρων...

Απέναντι στα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ώρες στην Κύπρο και τα οποία επεξεργάζονται τα ίδια επιτελεία που συντηρούν τον επεκτατισμό των στρατοκρατών της Αγκυρας, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν παρά μόνο οι λαοί. Ο κυπριακός, ο ελληνικός και ο τούρκικος λαός ζουν κάτω από τον όλο και πιο οξύ κίνδυνο να βρεθούν στη δίνη μιας "Νεκρής Ζώνης", όπως θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές. Η αντίσταση σε αυτή την προοπτική περνάει μέσα από την πάλη για αποτίναξη των ιμπεριαλιστών επιδιαιτητών από Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φραγμός και στη διχοτόμηση της Κύπρου και στη "διχοτόμηση" της ειρήνης στο Αιγαίο.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

σποτ

Αυτοί που θέλουν μια Κύπρο διαιρεμένη, πλωτό αεροπλανοφόρο για τις εξορμήσεις τους στη Μέση Ανατολή, προνομιακό πεδίο για να θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδια έντασης, ώστε να διαιωνίζεται η ιμπεριαλιστική πολιτική του"διαίρει και βασίλευε" στην περιοχή, είναι εκείνοι που έβαψαν με αίμα και πάλι το Νησί

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη εξέλιξη (2014-02-07 00:00:00.0)
Λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ (2006-03-09 00:00:00.0)
Μοχλός για την τελεσιγραφική επιβολή του «σχεδίου Ανάν» η ένταξη (2002-12-18 00:00:00.0)
1964: Σχέδιο ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου (2000-03-27 00:00:00.0)
Κοινή δράση ενάντια στον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (1998-07-08 00:00:00.0)
ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ (1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ