Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
«Εγκαίνια» εκσυγχρονιστικής κοροϊδίας

Να εμφανίσουν ως σημαντικό γεγονός την ίδρυση της πρώτης διεπαγγελματικής οργάνωσης, δηλαδή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, επιχείρησαν χτες από κοινού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών (ΣΕΟ) και της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης κρασιού (ΚΕΟΣΟΕ).

Στην ιδρυτική συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, επιχειρήθηκε από τους παρεβρισκόμενους να καλλιεργηθούν φρούδες ελπίδες για τους αμπελουργούς και να διαφημιστεί άλλη μια πτυχή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα επιχειρήματα για την ύπαρξη ενός οργάνου που θα γνωμοδοτεί για την εφαρμογή εθνικής πολιτικής και θα μπορεί να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, δεν πείθουν. Ούτε πρόκειται για ταξική συνεργασία ανάμεσα σε παραγωγούς και εμπόρους βιομηχάνους, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, αφού εκ των πραγμάτων τα συμφέροντα είναι αντίθετα. Και η πραγματικότητα δείχνει ότι τα σπασμένα των διεπαγγελματικών θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά οι παραγωγοί.

Αλλωστε, όπως έγινε γνωστό χτες, στην ιδρυτική συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος που να δηλώνει αμπελουργός. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και την κάλυψη των οικονομικών της εξόδων, θα επιβληθεί και ειδικό τέλος - εισφορά, στους παραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ