Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάλι "κρέας παρέμβασης" στο Κρατικό Νίκαιας

Χτες οι γιατροί αρνήθηκαν να το παραλάβουν

Χωρίς καμιά επιστημονική αιτιολογία, ο νομάρχης Πειραιά Χρ. Φωτίου αποφάσισε να σταματήσει την προμήθεια του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας με νωπό κρέας και να επαναφέρει το κατεψυγμένο κρέας παρέμβασης της ΕΟΚ, που είχε σταματήσει τον Απρίλη 1996. Χτες η αρμόδια επιτροπή των γιατρών αρνήθηκε να παραλάβει μεγάλη ποσότητα κρέατος, αλλά το κρέας τοποθετήθηκε στα ψυγεία και σήμερα αναμένεται η έλευση υγειονολόγων στο νοσοκομείο για να εξετάσουν την καταλληλότητα του κρέατος.

Τον Απρίλη του 1996, οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας διαπίστωσαν ότι το κρέας της ΕΟΚ - ιρλανδικής προέλευσης - είχε ημερομηνία κατάψυξης τριών χρόνων και όχι 18 μηνών, όπως είναι το νόμιμο όριο. Επιπλέον, η τιμή του κατεψυγμένου κρέατος ήταν υψηλή. Η διαπίστωση των γιατρών συνέπεσε και με την ιστορία των "τρελών αγελάδων" και το νοσοκομείο ζήτησε - και πέτυχε - την προμήθεια του νοσοκομείου με νωπό βοδινό κρέας.

Με απόφασή του ο νομάρχης Πειραιά στις 18.7.1996 απορρίπτει τα αιτήματα του νοσοκομείου, τόσο για την αντικατάσταση του κατεψυγμένου κρέατος με νωπό, όσο και το κατεψυγμένο κρέας "που προμηθεύεται να έχει ημερομηνία κατάψυξης όχι πέραν των 18 μηνών". Επίσης αποφασίζει τη συνέχιση της εκτέλεσης της σύμβασης με κρέας παρέμβασης από την εταιρία "Κτηνοτροφική" μέχρι τον Οκτώβρη του 1996.

Χτες οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το κατεψυγμένο κρέας που ήρθε στο νοσοκομείο δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές και αρνήθηκαν να το παραλάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ