Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Παραμένουν ακόμη απλήρωτοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Εκβιαστικές μεθοδεύσεις των καπνεμπόρων καταγγέλλουν καπνοπαραγωγοί από τοΣιτοχώρι και την Αγία Παρασκευή Σερρών, που ακόμη δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα από την περσινή σοδειά που έπρεπε να τους έχουν αποδοθεί μέχρι τις 15 Μάη. Οι καπνοπαραγωγοί καταγγέλλουν πως προκειμένου να τους εκβιάσει και τελικά να τους εκδικηθεί, ο καπνέμπορος Ν. Πετρίδης από την Καβάλα, επειδή φέτος υπέγραψαν συμβόλαια με άλλον έμπορο, καθυστερεί αδικαιολόγητα να τους πληρώσει. Από τη μία λοιπόν αυτός κερδίζει από τους τόκους των εκατομμυρίων, που παράνομα δεν αποδίδει και από την άλλη τα χρέη των αγροτών στην ΑΤΕ ολοένα και μεγαλώνουν, αφού δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Την ίδια τακτική όπως φαίνεται εφάρμοσε ο ίδιος έμπορος και με καπνοπαραγωγούς από τα χωριά Δάφνη και Λευκότοπο Σερρών όμως μετά από παρέμβαση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής Βισαλτίας αναγκάστηκε να τους πληρώσει. Οι 20 περίπου καπνοπαραγωγοί από το Σιτοχώρι και την Αγία Παρασκευή έχουν να παίρνουν από 3-4 εκατομμύρια δραχμές ο καθένας. Χρήματα που δε λύνουν το πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών, όμως μπορούν να τους δώσουν μια προσωρινή ανάσα, γιατί ήδη βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής της νέας σοδειάς.

Σήμερα το πολύ αύριο και πάλι μετά από παρέμβαση της ΕΑΣ Βισαλτίας αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα πληρωμής των καπνοπαραγωγών. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της Ενωσης θα προβεί στα αναγκαία δικαστικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ