Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝ
Αγωνία για τη γρήγορη ενσωμάτωση στην ΕΕ

Οπου ο πρόεδρος της ΦΙΑΤ δικαιώνει ...τον ΣΥΝ

Την αγωνία του κόμματός του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας μέσα σ' αυτή, εξέφρασε με χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού Γ. Δραγασάκης. Συγκεκριμένα μέμφθηκε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί το πρόγραμμα σύγκλισης απέτυχε και διευρύνθηκε η απόκλιση της ελληνικής οικονομίας από τις ευρωπαϊκές. "Η χώρα μας, είπε, παραμένει στην τελευταία θέση της Ευρώπης".Και πρόσθεσε: "Με ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο στόχος να ενταχθεί η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα την 1/1/99, στην πράξη, παρά τις μεγάλες θυσίες, έχει ακυρωθεί". Εκδηλώνοντας λοιπόν τον καημό του κόμματός του για τη γρήγορη ενσωμάτωση της χώρας, ως λύση πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα σύγκλισης. "Είτε ομολογείται, σημείωσε, είτε όχι, ένα νέο πρόγραμμα είναι αντικειμενικά αναγκαίο".

Στη συνέντευξή του ο Γ. Δραγασάκης ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός όταν αναφέρθηκε στις διαδικασίες αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Κατ' αρχήν εξέφρασε την αγωνία του ΣΥΝ γιατί "η Ευρώπη με την πολιτική που ακολουθείται, κινδυνεύει από αποσύνθεση κι αποδιάρθρωση και πιθανώς και διάλυση". Στη συνέχεια πρότεινε και το φάρμακο ώστε αυτές οι διαδικασίες να αποτραπούν."Εχουμε διατυπώσει τη θέση, είπε, ότι μόνο αν η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ως βασική συνιστώσα της την κοινωνική Ευρώπη και την οικολογική Ευρώπη, μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ενοποίηση της Ευρώπης και να αποτρέψουμε διαλυτικούς σχεδιασμούς".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ αποκάλυψε και την πηγή έμπνευσης των προτάσεων του κόμματός του. Συγκεκριμένα είπε: "Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, το θέμα δεν είναι ακόμα ναι ή όχι στο κοινό νόμισμα. Το θέμα είναι πώς και πότε. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε, έχει θέσει θέμα αναθεώρησης των κριτηρίων της ΟΝΕ. Το ποιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο πρόεδρος της FIAT, ο καπιταλιστής πρόεδρος της FIAT, δηλώνει ότι μόνο με μια επανεξέταση των κριτηρίων της σύγκλισης μπορεί να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος της απασχόλησης. Τι απαντάει επ' αυτού ο σοσιαλιστής Ελληνας πρωθυπουργός; ".

Τέλος ο Γ. Δραγασάκης δεν ξέχασε να εκφράσει τη χαρά του για όσα δηλώνει ο πρόεδρος της FIAT και οι υπόλοιποι χαρακτηρίζοντας όλα αυτά επιτυχία της... αριστερής πολιτικής του κόμματός του. "Εμείς χαιρόμαστε, είπε, ν' ακούμε και να βλέπουμε ότι αυτές οι ιδέες της Αριστεράς, μειοψηφικές στην αρχή, τουλάχιστον στην Ευρώπη κατακτούν έδαφος. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα"!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ