Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εικονική πραγματικότητα η ... συστράτευση

Σήμερα ή αύριο οριστικοποιούνται οι λίστες των υποψηφίων της ΝΔ, ενώ ο Μ. Εβερτ συνεχίζει τις περιοδείες και σήμερα πηγαίνει στον Εβρο, όπου θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Χτες περιόδευσε στη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια προσπάθεια να περάσει την εικόνα ενός ηγέτη "που έρχεται σε άμεση επαφή με το λαό".

Παρά την εικόνα της γενικής συστράτευσης όλων των πλευρών του κόμματος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητιέται έντονα η προχτεσινή παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος στην ουσία όχι μόνο κάλεσε τον Μ. Εβερτ να παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε νύξη στις προεκλογικές παροχές του Μ. Εβερτ που θεωρούνται ατού από την ηγεσία της Ρηγίλλης. Αντίθετα φρόντισε να τονίσει πως "όλα τα κόμματα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό".

Στο θέμα της παραίτησης Εβερτ σε περίπτωση ήττας αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Βαρβιτσιώτης,ο οποίος με προσεκτικό τρόπο υιοθέτησε τη θέση του επίτιμου προέδρου λέγοντας ότι "η στάση του Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές του 1993 ήταν μία έντιμη στάση".

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη, που θα είναι υποψήφια στην Α' Αθήνας, με χτεσινή της συνέντευξη στον "Ελεύθερο Τύπο" επιβεβαίωσε το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στη ΝΔ λέγοντας για το κλίμα που επικράτησε στη ΝΔ αμέσως μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης των εκλογών: "Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ενθουσιώδες το κλίμα. Οι παροικούντες και οι μη παροικούντες στην Ιερουσαλήμ το γνωρίζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ