Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Προσωρινές διευθετήσεις

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Την υπόσχεση της Προέδρου των Σερβοβοσνίων Μπιλιάνα Πλάβιτς ότι το Πάλε θα αποτρέψει τις επιθέσεις κατά μουσουλμάνων προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, καθώς και την αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, πήρε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κόρνμπλουμ.

"Εδωσα έμφαση στο γεγονός ότι επεισόδια σαν και αυτά του περασμένου 48ωρου απλά δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε συγκεκριμένα ο Κόρνμπλουμ, ωστόσο από την πλευρά της η Σερβοβόσνια Πρόεδρος αρνήθηκε ότι τα προχτεσινά επεισόδια στο χωριό Μαχάλα προκλήθηκαν με αφορμή τη θέληση μουσουλμάνων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια που είχαν πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Βοσνία, λέγοντας ότι ήταν "εισβολή ενόπλων μουσουλμάνων στο έδαφός μας".

Λίγο πριν τη χτεσινή συνάντηση ανάμεσα σε Κόρνμπλουμ και Πλάβιτς είχε προηγηθεί η απελευθέρωση των αστυνομικών του ΟΗΕ, που είχαν εγκλωβιστεί προχτές στα γραφεία τους στην πόλη Ζβόρνικ της ανατολικής Βοσνίας από εξαγριωμένους Σερβοβόσνιους... Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ είχε αφήσει ελεύθερους 64 αστυνομικούς των Σερβοβοσνίων, τους οποίους συνέλαβε μετά από τα επεισόδια στο χωριό Μαχάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ