Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Κανείς επιζών από την πτώση ρωσικού αεροσκάφους

ΟΣΛΟ - ΜΟΣΧΑ.-

Με ιδιαίτερη δυσκολία συνεχίζεται η προσπάθεια σωστικών συνεργείων να ανασύρουν τα θύματα από τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους "Τουπόλεφ -154", το οποίο συνετρίβη χτες στο νορβηγικό νησί της αρκτικής Σπιτμπέργκεν. Αιτία, οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες: την περιοχή όπου το μοιραίο αεροπλάνο παρέσυρε στο θάνατο τους 129 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, καλύπτουν ομίχλη και πυκνές νεφώσεις.

Οι νορβηγικές και οι ρωσικές αρχές δεν έχουν καταλήξει όσον αφορά τα αίτια της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους. Ενώ χτες συζητούνταν έντονα η εκδοχή της πτήσης σε χαμηλό ύψος, που το οδήγησε κατευθείαν σε βουνό του νησιού, και η εκδοχή της παρέκκλισης από την πορεία του, παρέμενε ανοιχτό το σενάριο βλάβης στα ηλεκτρονικά όργανα πτήσης του. Πάντως, το "μαύρο κουτί" του "Τουπόλεφ", το οποίο ίσως λύσει τις απορίες για τις συνθήκες της πτώσης, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν Ουκρανοί και Ρώσοι ανθρακωρύχοι, οι οποίοι μετέβαιναν μαζί με τις οικογένειές τους στο νησί - όπου υπάρχουν ορυχεία ρωσικών συμφερόντων - για να εργαστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ