Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΖΕΦΥΡΕΙΑ '96"
Βδομάδα πολιτισμού και διεκδίκησης

Αρχισαν χτες οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις

Αρχισαν την Κυριακή οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζεφυρίου με την ονομασία "Ζεφύρεια '96", με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου και τουΑθλητικού Οργανισμού του δήμου και των μαζικών φορέων της πόλης. Οι εκδηλώσεις αυτές που έχουν καθιερωθεί από το 1983, γίνονται στο χώρο του Δημοτικού Αναψυκτήριου (μπασκέτες). "Σκοπό έχουν την προσπάθεια πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, καθώς και την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και ενασχόλησης της νεολαίας μας. Σημαντικότερο όμως είναι πως τα "Ζεφύρεια" συνδυάστηκαν με διεκδικητικό χαρακτήρα σχετικά με τις ανάγκες και τις λύσεις των προβλημάτων της περιοχής μας", υπογραμμίζει ο δήμαρχος της πόλης Κ. Λιάρος

.

Σήμερα στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου (γύρος Ζεφυρίου) και στις 8.30 μ.μ. η παιδική Αυλαία του Γιάννη Καλατζόπουλου του θιάσου "Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης" θα παρουσιάσει το έργο "Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα" του Λόρκα.

Αύριο,στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά έντεχνου λαϊκού τραγουδιού από τη "Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης Κέρκυρας".

Πέμπτη και Παρασκευή,γίνεται το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζεφυρίου, Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου, "Ειρήνη" Ν. Ηράκλειου Αττικής, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας,Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Ομιλος, Σύλλογος Κυνιδαριωτών Νάξου "Αγιος Γεώργιος", Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Ανω Λιοσίων, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών "ο Κόκκινος Μύλος", Ομάδα ελληνικού λαϊκού χορού Δήμου Καλλιθέας και η Ομάδα Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αχαρνών.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από το μουσικό συγκρότημα "Ρωμιοσύνη" και την Κυριακή,τελευταία μέρα των εκδηλώσεων συναυλία με τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα με τον Στυλιανό Μπέλο (τραγούδια της Ηπείρου), την Καίτη Λιβανού (Νησιώτικα), τον Σάββα Σιάτρα (Ηπειρώτικα και Θεσσαλικά), τον Κώστα Κατσιλιέρη (τραγούδια του Μοριά) και τον Β. Κολοβό (Ρούμελη και Μακεδονία - Θράκη).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν εκθέσεις Παραδοσιακού Κρητικού σπιτιού από το Σύλλογο Γυναικών Ζεφυρίου στο χώρο της βιβλιοθήκης (δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο) και έκθεση ζωγραφικής από ερασιτέχνες ζωγράφους, στο χώρο του κτιρίου δίπλα στην εκκλησία Παναγίας Γρηγορούσας καθώς και από τμήμα Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ