Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς δόξαν του "νέου ύφους και ήθους"

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ για την ψηφοθηρία στους συνταξιούχους των σεισμόπληκτων περιοχών

Την προεκλογική "ευαισθησία" του υπουργού Εργασίας, να ενισχύσει τώρα τους συνταξιούχους έξι σεισμόπληκτων νομών, καταγγέλλει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

"Το κυβερνητικό κόμμα, προς δόξαν του νέου "ύφους και ήθους", για εκλογικούς σκοπούς και για ψηφοθηρία σπαταλά τα χρήματα του ΙΚΑ", τονίζει η Ομοσπονδία και επισημαίνει: "Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε συνταξιούχους σεισμόπληκτων περιοχών την ανακάλυψε ξανά το υπουργείο Εργασίας. Μετά από 18 μήνες, ο υπουργός κ. Γιαννόπουλος αποφάσισε να ενισχύσει 1.533 συνταξιούχους του ΙΚΑ και μάλιστα με ξένα κόλλυβα, με χρήματα του ΙΚΑ, όπως γίνεται και με το ΕΚΑΣ".

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι και αυτή η έκτακτη ενίσχυση των 100.000 δραχμών για τους σεισμούς (13.5.95 και 15.6.95) δόθηκε μετά και από ενέργειες της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.

"Με φανερό κενό νομοθεσίας, τονίζει η Ομοσπονδία, ο κ. υπουργός με ερμηνεία - "λαστέξ" ξέθαψε το ΝΔ 2698/53 για να έχει νομότυπη κάλυψη των ενεργειών του. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 1.533 συνταξιούχων που θα πάρουν τα 155 εκατομμύρια δραχμές, όταν στους νομούς που αναφέρεται υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι, επίσης υπάρχουν και άλλες σεισμόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα; Το ΔΣ του ΙΚΑ κατ' εντολήν του υπουργείου Εργασίας και με σχετική πλειοψηφία αποδέχτηκε την ενέργεια του κ. Γιαννόπουλου".

Η Ομοσπονδία καλεί τους συνταξιούχους να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για εκείνους που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ