Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το αισιόδοξο πρόσωπο της φυλακής

"Μάνα κουράγιο"! Ηταν ο τίτλος ενός πίνακα του Γιάννη Μ. στη 18η Πανελλήνια Εκθεση Χειροτεχνίας Ιδρυμάτων Αγωγής Ανηλίκων, που εγκαινιάστηκε χτες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Φατούρο.Ηταν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα του Γιάννη Μ. (έτσι υπέγραψε στον πίνακά του), αλλά και των άλλων 165 κρατουμένων που συμμετείχαν σ' αυτή την έκθεση.

Οι κρατούμενοι χτες μας έδειξαν ένα ανθρώπινο, ευαίσθητο και δημιουργικό πρόσωπο και όχι όπως συνηθίσαμε να τους βλέπουμε μέχρι τώρα μέσα από τα σίδερα της φυλακής. Διαπιστώσαμε το αισιόδοξο πρόσωπο της σωφρονιστικής πολιτικής. Είδαμε τους κρατούμενους να αναπτύσσουν δημιουργικά και παραγωγικά τις ικανότητές τους και να ασχολούνται με την τέχνη,αποκαλύπτοντας το ταλέντο που κρύβουν μέσα τους.

Παράλληλα, ασχολούμενοι παραγωγικά με την τέχνη τους, όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Φατούρος,"οι κρατούμενοι μπορούν έτσι να βοηθήσουν οικονομικά τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους".

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος "Καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας" λειτουργούν 32 προγράμματα σε 14 σωφρονιστικά καταστήματα, στα οποία συμμετέχουν 472 κρατούμενοι απασχολούμενοι σε αντικείμενα όπως τυπογραφία, βιβλιοδεσία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διακοσμητική - αισθητική, ψευδοκόσμημα, βιολογικές καλλιέργειες, αγγειοπλαστική κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ