Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η παιδεία, υπόθεση του λαϊκού κινήματος

Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της ΔΟΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε χτες

Την ανάγκη δημιουργίας μετώπου παιδείας για να μπει φραγμός στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αλλά και την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον κλάδο των δασκάλων εξέφρασε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη,υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του Κόμματος με εκπροσώπους του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ έκαναν ιδιαίτερο λόγο στη στάση που τηρεί το ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της παιδείας, ακόμα και αυτήν την εποχή που τα υπόλοιπα κόμματα τη "θάβουν" επιδεικτικά, αναφέροντας ότι μόνο το ΚΚΕ δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους σε επίπεδο στελεχών του. Είπαν επίσης ότι "τα άλλα κόμματα απαξιούν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των δασκάλων". Αναφέρθηκαν επίσης στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τη νέα σχολική χρονιά είναι πιο οξυμένα από ποτέ, με τους χιλιάδες αναπληρωτές που ακόμα δεν έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις, με τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια.

"Εχετε το χρέος και τη μεγάλη ευθύνη να διαπαιδαγωγείτε τα παιδιά του λαού στην αγωνιστική στάση ζωής, να τα μάθετε να συγκρούονται με τη λογική της "ψωροκώσταινας" και της μοιρολατρίας",είπε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη. Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για συνολική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επισήμανε, επίσης, ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση γενικά πάει ολοένα προς το χειρότερο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση του αναλφαβητισμού και της διαρροής των μαθητών από το εκπαιδευτικό σύστημα. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης πρέπει να συνενωθούν με το λαϊκό κίνημα - γιατί η παιδεία είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος - σε ένα μέτωπο παιδείας κάνοντας στην άκρη σκοπιμότητες που διαχωρίζουν τους φορείς της, για να μπει φραγμός στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ