Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Καταδικασμένοι σε ανεργία;

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες απόφοιτοι των πανεπιστημιακών τμημάτων Πληροφορικής όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την"παράλογη", όπως τη χαρακτηρίζουν, τακτική να διορίζονται σε θέσεις καθηγητών Πληροφορικής στα σχολεία απόφοιτοι οποιουδήποτε ΑΕΙ εκτός από τους αποφοίτους των Τμημάτων Πληροφορικής.

Η Πρόεδρος του Συντονιστικού των αποφοίτων Χ. Ξανθάκη καταγγέλλει ότι φέτος δε διορίστηκε κανένας απόφοιτος Τμήματος Πληροφορικής, ενώ διορίστηκαν σε σχολεία ακόμα και απόφοιτοι ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας (!). Οπως τόνισε, στην επετηρίδα διορισμών καθηγητών Πληροφορικής προτεραιότητα εγγραφής κάθε χρόνο έχουν οι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών και ακολουθούν οι απόφοιτοι Τμημάτων Πληροφορικής. Σήμερα στην επετηρίδα είναι γραμμένοι 800 απόφοιτοι άλλων τμημάτων που έχουν προτεραιότητα για διορισμό και 1.200 καθηγητές Πληροφορικής που είναι καταδικασμένοι στην ανεργία. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να τηρούν οι απόφοιτοι άλλων σχολών για να καταλάβουν τις θέσεις καθηγητών Πληροφορικής είναι η βεβαίωση 16μηνης διδακτικής εμπειρίας ακόμα και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Σύμφωνα με την Χ. Ξανθάκη, αυτό είναι παράνομο και ήδη το Συντονιστικό έχει κινηθεί δικαστικά για να αρθεί η αδικία σε βάρος τους.

Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Πληροφορικής ζητούν να διορίζονται στα σχολεία απόφοιτοι Πληροφορικής, που είναι αποκλειστικά ειδικοί να διδάξουν Πληροφορική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ