Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
ΚΚΕ, για ανάπτυξη και πρόοδο

- Ο κάμπος της Εδεσσας και γενικότερα το τρίγωνο Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας αποτελούν από τις πλέον αναπτυγμένες γεωργικά περιοχές της χώρας, τι προοπτικές έχουν για το μέλλον;

- Πράγματι, όποιος επισκέπτης βρεθεί στο νομό Πέλλας δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκφράσει το θαυμασμό του, βλέποντας ότι από τον κάμπο των Γιαννιτσών μέχρι τα χαμηλά υψίπεδα της Εδεσσας και της Αλμωπίας δεν υπάρχει ούτε μια πιθαμή ακαλλιέργητης γης. Καπνός, βαμβάκι, στάρι, καλαμπόκι, σπαράγγι, ροδάκινο, μήλο, αχλάδι, κεράσι, είναι οι βασικές καλλιέργειες του νομού. Από την άλλη λειτουργούν αρκετά εργοστάσια επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, κλωστοϋφαντήρια, εργοστάσια ιματισμού, υπάρχει αρκετή κτηνοτροφία στα ορεινά. "Γη της Επαγγελίας και παράδεισος", λένε όλοι με θαυμασμό. Κι εμείς, το ΚΚΕ, συμφωνούμε απόλυτα μ' αυτή τη διαπίστωση. Αλλά... για τον κόσμο της Πέλλας υπάρχει ένα μεγάλο αλλά... Με την πολιτική των Βρυξελλών, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της ΓΚΑΤΤ που εφαρμόζουν πιστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν στις χωματερές - αντί για τις αγορές - τα προϊόντα. Οδηγούν σε τιμές πείνας, στις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στον καπνό, το βαμβάκι και την κτηνοτροφία, και, τελικά, στο ξερίζωμα των βασικών καλλιεργειών της περιοχής, της ροδακινιάς και της μηλιάς. Οι ίδιες πολιτικές αφήνουν ασύδοτους τους εμπόρους και βιομηχάνους επεξεργασίας της αγροτικής παραγωγής της Πέλλας.

- Μήπως, ωστόσο, οδηγούν στη βιομηχανική ανάπτυξη και στη στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων με άλλους τρόπους;

- Εδώ είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα! Εχουμε απολύσεις, ελαστικό ωράριο, ωρομίσθιο, απλήρωτα μεροκάματα ακόμη και χωρίς ένσημα, παράνομη απασχόληση λαθρομεταναστών, κλείσιμο εργοστασίων ιματισμού, 5η βάρδια στα κλωστοϋφαντήρια, όλα όπως τα καθορίζουν τα προγράμματα "σύγκλισης" και η "Λευκή Βίβλος" του Μάαστριχτ και των Βρυξελλών. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Πολυκαταστήματα στις επαρχίες μας και λουκέτο στους μικροεπαγγελματίες μας. Ενώ τα "περήφανα γηρατειά" μένουν πάντα με τις συντάξεις της πείνας!

- Ναι, αλλά, τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόσχονται να μας πάνε "εκσυγχρονιστικά" στον άλλον αιώνα!

- Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ έχουν ψηφίσει και συμφωνούν ότι Βρυξέλλες και ενοποίηση είναι ο μονόδρομός τους. Απλώς, οι υποσχέσεις για καλύτερες μέρες θα μετατεθούν μια ακόμα φορά για τον επόμενο αιώνα. Εμείς, το ΚΚΕ, πιστεύουμε ότι ο δικός τους μονόδρομος είναι κόλαση για τους αγρότες, τους εργάτες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες της και για την Πέλλα και για όλη τη χώρα.

- Τι θα σήμαινε για το Ν. Πέλλας η ενίσχυση του ΚΚΕ και γιατί καλούνται οι ψηφοφόροι της περιοχής να ψηφίσουν το ΚΚΕ;

- Το ΚΚΕ, αν και χωρίς βουλευτή στο νομό μας, βρέθηκε κοντά στα προβλήματα και τους αγώνες του λαού της Πέλλας, με επερωτήσεις στη Βουλή, με ανακοινώσεις και παρουσίες συμπαράστασης, όπου και όταν χρειάστηκε. Και η ενίσχυση του Κόμματος και, περισσότερο, η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Πέλλα θα σημάνει ανάσα ζωής, αγωνιστική ανάταση του λαού της Πέλλας για ανάπτυξη και πρόοδο υπέρ του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ