Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους

Στις 10 Δεκέμβρη 1995 ο Γιώργος Καυκάς με τον φίλο του Βασίλη Δίπλα είδαν έναν άγνωστο δράστη που προσπαθούσε να διαρρήξει το ΙΧ της Μ. Χριστοφοράτου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην οδό Κύπρου 67 στα Σεπόλια. Οι δυο φίλοι προσπάθησαν να συλλάβουν το δράστη και τότε εκείνος τους πυροβόλησε και τους τραυμάτισε. Από τότε ο Γ. Καυκάς είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Χτες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τίμησε τους δυο νέους με τιμητική πλακέτα και υλική αμοιβή ύψους δυο εκατομμυρίων για τον Γ. Καυκά και 1,2 εκατομμυρίων για τον Β. Δίπλα.

Οι δυο φίλοι ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες από το Κερατσίνι. Ο πατέρας του Γ. Καυκά είναι ανάπηρος και η μητέρα του εργάζεται ως καθαρίστρια. Ο ίδιος, με μικρό αριθμό ενσήμων, θα μείνει ανασφάλιστος στο τέλος του 1996, κι έτσι δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα έξοδα που απαιτεί η μακρόχρονη νοσηλεία του.

Μιλώντας ο υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Κώστας Μπέης, τόνισε στους δυο νέους ότι "έδειξαν σε όλους μας, και προπαντός έδειξαν στα παιδιά της δικής τους ηλικίας, ότι τα ιδανικά δεν έσβησαν".

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ανοίξει δύο λογαριασμούς στην Εθνική για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά τις δυο οικογένειες. Στο όνομα του Γ. Καυκά (αριθ. λογ. 049 - 780597 - 74) και στο όνομα του Β. Δίπλα (αριθ. λογ. 049 - 780598 - 57).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ