Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι περιμένει η ΕΛ. ΑΣ.;

"Ασήμαντες" χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Κ. Μπέης τις προκλήσεις των φασιστών της "Χρυσής Αυγής". Απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις τελευταίες τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στο Γκάζι, αλλά και μελών της ΚΝΕ, ισχυρίστηκε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για ν' αντιμετωπιστούν. "Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Δεν υπάρχει στοιχείο ότι υποκινούνται... Είναι ασήμαντες αυτές οι εκδηλώσεις", είπε.

Σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι "Χρυσαυγίτες" έχουν απλώσει τα "πλοκάμια" της οργάνωσής τους σε πολλές συνοικίες της Αθήνας, είπε ότι η ΕΛ. ΑΣ. έχει πάρει όλα τα μέτρα, ώστε αν υπάρξει έξαρση των περιστατικών να αντιμετωπιστούν.

Οι καθησυχαστικές απαντήσεις του υπηρεσιακού υπουργού δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Αστυνομίας, τόσο των εποχούμενων περιπολιών, όσο και των υπηρεσιών της Ασφάλειας. Μέχρι σήμερα η ΕΛ. ΑΣ. δεν έχει αποτρέψει καμιά πρόκληση των ακροδεξιών και ενώ υπάρχουν στοιχεία για τη δράση τους δεν έχει συλληφθεί κανένας. Αυτό συμβαίνει και με την τελευταία τους παρουσία στο Γκαζοχώρι και είναι άξιο απορίας τι περιμένει η Αστυνομία για να σταματήσει να "χαϊδολογάει" τους τραμπούκους, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν "βοηθήσει" τα ΜΑΤ στις επιχειρήσεις τους.

Είναι γνωστό ότι στελέχη της ΕΛ. ΑΣ., αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο παρελθόν έχουν καταγγείλει κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Μήπως πρέπει να περάσουν από τα λόγια στα έργα πριν τα φασιστοειδή αφήσουν και θύμα στο πέρασμά τους;

Αργά προχτές το βράδυ μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων, τρία αυτοκίνητα με "Χρυσαυγίτες" εμφανίστηκαν στο Γκάζι και το "λέρωσαν" με προκηρύξεις τους. Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στους Ελληνες μουσουλμάνους που κατοικούν εκεί. Με αρκετή καθυστέρηση έσπευσε στην περιοχή αστυνομική δύναμη, η οποία όμως συνέλαβε δύο πολίτες που συμπαραστέκονταν στους μουσουλμάνους. Οι δυο πολίτες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ