Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περί εισοδηματικής πολιτικής

Στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας τέθηκε προχτές το εξής ερώτημα: "Με την εισοδηματική πολιτική του 1996, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε ονομαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις 2,5+2,5%, που είναι περίπου 5 μονάδες κάτω από τον πληθωρισμό. Θα ήθελα να μου πείτε, πόσο μικρότερες του 2,5+2,5% θα είναι οι ονομαστικές αυξήσεις το 1997 ή ακόμη και αν υπάρχει σενάριο μηδενικών αυξήσεων;".

Και η απάντηση του υπουργού - αν μπορεί να χαρακτηριστεί απάντηση - ήταν η εξής: "Το 1997 και τα επόμενα χρόνια, θα συνεχιστεί η εφαρμογή της ίδιας εισοδηματικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στα προηγούμενα 3 χρόνια, η οποία οδηγεί σε σταθερή βελτίωση των εισοδημάτων". Ο κύριος υπουργός απέφυγε να μας εξηγήσει πού την είδε τη σταθερή βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Ισως μπερδεύτηκε και, όταν μιλούσε για βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, να είχε υπόψη του την προκλητική αύξηση των κερδών μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών.

Οσοι λοιπόν είδαν στα τελευταία 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους και δε θέλουν να δουν να συνεχίζεται η "πράσινη" εισοδηματική πολιτική λιτότητας, ούτε ν' ακούν υπουργούς να υποστηρίζουν ότι βελτιώθηκαν τα εισοδήματά τους, πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση. Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ, για να κοπεί ο βήχας σε όλους εκείνους που λένε προκλητικά ότι το μαύρο είναι άσπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ