Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κερασάκι στην τούρτα"

Κι ακόμα καλά καλά δεν έχουν βγει τα εκλογικά αποτελέσματα κι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα των γνωστών και μη εξαιρετέων μεγαλοϊδιοκτητών, στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές τους εκπομπές τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, έκαναν συστηματική προσπάθεια να ξεχαστεί η ήττα που υπέστησαν τα δύο "μεγάλα" κόμματα, με τη μείωση και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες του πρώτου και κατά 1 του δεύτερου. Προσπάθησαν να αποσιωπήσουν εντελώς την άνοδο του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ και το γεγονός ότι είναι το τρίτο κόμμα στην ελληνική Βουλή. Προσπάθησαν να υποβαθμιστεί η είσοδος του ΔΗΚΚΙ στη Βουλή και προσπαθούν να ξεχάσουν το ότι η ΠΟΛ.ΑΝ. έμεινε εκτός Βουλής.

Δύο εικοσιτετράωρα τώρα το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί είναι το "κοσμοϊστορικό γεγονός της εισόδου του ΣΥΝ στη Βουλή μετά την τρίχρονη απουσία του"! Λες και δεν έχουν ξαναβρεθεί στη Βουλή, λες και δεν έχουν δώσει δείγματα κοινοβουλευτικής "γραφής" τα στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα όχι με τη σημερινή δύναμη των 10 βουλευτών, αλλά με δύναμη 14 βουλευτών πριν από τρία χρόνια. Για όσους δε θυμούνται το "βίο και πολιτεία" της κοινοβουλευτικής δράσης του ΣΥΝ, τότε θα τους υπενθυμίσουμε σύντομα ορισμένα. Τότε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ψήφισαν στη Βουλή κατακαλόκαιρο τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, αρνούμενοι - αυτοί οι ακραιφνείς δημοκράτες - να γίνει δημοψήφισμα, να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός για τα νέα δεσμά που εξυφαίνονταν στις Βρυξέλλες. Τότε, ξεφάντωναν μαζί στα συλλαλητήρια και ύστερα τα "γύρναγαν" ανανεωτικά. Τότε χαιρέτιζαν την εκλογή Κλίντον ως "περιστέρι της ειρήνης" και γνήσιο "μεταρρυθμιστή της νέας εποχής"!

Την ίδια στιγμή που τα "ξεχνάνε" όλα αυτά μας "βομβαρδίζουν", κυριολεκτικά με "επιθέσεις φιλίας και συνεργασίας" του ΣΥΝ με το ΚΚΕ "αριστερόστροφα" αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις κεντροαριστερές αγάπες ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ! Και καλά οι δημοσιογράφοι - "ΣΥΝασπισμένοι" ή μη - δουλιά τους - ας πούμε - είναι να "προβληματίζονται" δίκην ακροαματικότητας και θεαματικότητας! Αυτοί οι του ΣΥΝ όμως, που γυρνάνε τα κανάλια λες και έχουν κόμπλεξ "απομόνωσης" οι άνθρωποι, λες και φοβούνται οι κακόμοιροι μήπως μείνουν μόνοι και εναγωνίως ψάχνουν για συνεργασίες μέσα στη Βουλή! Ετσι εκτός από τις ερωτοτροπίες με το ΠΑΣΟΚ και τον εκσυγχρονιστή Σημίτη για να φτιάξουν την "κεντροαριστερά με όρους", αφού αποτελεί γεγονός το "όραμα" της κοινοβουλευτικής παρουσίας τους, έφτασαν να τονίζουν όπου βρουν κι όπου σταθούν την "ανάγκη συνεργασίας" στη Βουλή με το ΚΚΕ... Λες και το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν το γεγονός ότι ήταν εξωκοινοβουλευτικό κόμμα εμπόδιζε να "συνεργαστούμε" κι όχι οι επιλογές του ΣΥΝ, η πολιτική αφερεγγυότητα του σχηματισμού αυτού, ο ιδιαίτερος ρόλος του στην κατασυκοφάντηση των αγώνων και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, τα ζητήματα ηθικής στάσης των στελεχών του απέναντι στο ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα!

Η πραγματικότητα αυτής της "επίθεσης φιλίας" ΣΥΝ και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απέναντι στο ΚΚΕ βρίσκεται κυρίως στο γεγονός ότι ψάχνουν απεγνωσμένα άλλοθι γνήσιο, αριστερό, φερέγγυο και αξιόπιστο για να μπορέσουν, χωρίς απώλειες, να εξαπατήσουν όσους από τα μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους τους δε συνεγείρονται από τα "κεντροαριστερά" και "εκσυγχρονιστικά" παραμύθια της ηγεσίας τους, και να εξυπηρετήσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα την αποστολή για την οποία "έταξαν εαυτούς": τη διαχείριση του συστήματος σαν κερασάκι στη δικομματική τούρτα!

Δημήτρης ΚΕΔΡΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορεύτηκε με ανιδιοτέλεια σε όλη την κομματική του ζωή (2021-08-24 00:00:00.0)
ΣΥΝταγματικές αυταπάτες... (2006-09-21 00:00:00.0)
Πεζή που είναι η πραγματικότητα... (2006-05-26 00:00:00.0)
"Χωρίς προαπαιτούμενα" ΣΥΝ - εργασία (1997-10-04 00:00:00.0)
Η ...αρχή και η ...συνέχεια (1996-09-18 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν τη νοθεία! (1995-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ