Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολα δικά τους

Νέο πόλεμο έχουν ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, επιδιώκοντας ένα πλήρως απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας, για "όλες τις ώρες του 24ώρου", όπως κυνικά ομολογούν. Και για να το πετύχουν, πρέπει να ανατραπούν ορισμένα "εμπόδια". Κι ένα απ' αυτά είναι κάποιες - ελάχιστες - αποφάσεις νομαρχιακών συμβουλίων, που κάνουν μερικά βήματα προς ένα ανθρώπινο ωράριο.

Παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση, απειλές, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο αξιοποιούνται για την ανατροπή αυτών των λιγοστών αποφάσεων. Το πρόσχημα που επικαλούνται είναι ότι οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε σύγκρουση με το ωράριο, που έχει επιβληθεί πανελλαδικά και το οποίο, βέβαια, τους συμφέρει και προβλέπει κλείσιμο των καταστημάτων, το Σάββατο, στις 6 μ.μ. και την Κυριακή αργία.

Ομως, υπάρχουν και άλλες νομαρχιακές αποφάσεις, που ορίζουν ότι τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Φυσικά, οι "τιμητές" δεν ασχολούνται με αυτές τις περιπτώσεις. Εκεί, ούτε παρέμβαση, ούτε δημοσιεύματα. Απλώς, τα θέλουν όλα δικά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ