Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκειται ξεπούλημα

Στα σκαριά ο τρίτος διαγωνισμός για το ξεπούλημα της ΜΕΒ ΑΕ (πρώην Παπαστρατή)

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μια ακόμα επιχείρηση από τις λεγόμενες "κοινωνικοποιημένες" του ΠΑΣΟΚ, της προηγούμενης δεκαετίας η ΜΕΒ ΑΕ (πρώην Παπαστρατή), παραγωγής προϊόντων λευκολίθου (παρήγαγε δίπυρο και καυστική αμμωνία), στρατηγικής σημασίας για τη στήριξη της παραγωγικής βάσης της χώρας, οδηγείται στον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό ξεπουλήματος σε συνθήκες αδιαφάνειας και στημένων διαδικασιών. Διεκδικητής της εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Κ. Βαρβούτης.

Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε έναντι "πινακίου φακής" το συγκρότημα πρώην Σκαλιστήρη στον ιδιοκτήτη μεταλλείων λιγνίτη στη Βόρεια Ελλάδα, Κ. Βαρβούτη,αφού είχε προηγηθεί η λεηλασία του συγκροτήματος από τους επιτήδειους. Το ξεπούλημα του συγκροτήματος στον Κ. Βαρβούτη,συνόδευαν τα γνωστά κίνητρα των αναπτυξιακών νόμων, φωτογραφικές διατάξεις επιδοτήσεις, σε ποσοστό 45% και άλλα κίνητρα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην έχει βάλει ακόμα "το χέρι στην τσέπη" για επενδύσεις έστω και για την αποπληρωμή του εξευτελιστικού τιμήματος.

Πέρα από αυτά όμως υπάρχει και... δεύτερος γύρος. Τα μεταλλεία πρώην Παπαστρατή,με τα τεράστια αποθέματα λευκολίθου, τα οποία σύμφωνα με δικαστική πραγματογνωμοσύνη, υπολογίζονται σε 16.000.000 τόνους και τα οποία έχουν μπει στο μάτι του Κ. Βαρβούτη. Οι δύο άγονοι διαγωνισμοί που προηγήθηκαν, μετά από δικαστική παρέμβαση των πρώην ιδιοκτητών, θεωρείται προσωρινός ανασχετικός παράγοντας, αφού σε λίγο θα βγει στον "αέρα" τρίτος διαγωνισμός και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν και οι "φωτογραφικές" νομοθετικές πράξεις αν υπάρξει κώλυμα.

Πάντως, οι τελευταίοι πρώην ιδιοκτήτες της οικογένειας Παπαστρατή που όμως παραδόξως κατέχουν τις μετοχές (αυτή και αν είναι σοσιαλιστική κοινωνικοποίηση) στις 11 Ιούλη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Χαλκίδας, γιατί η Γενική Αποθήκη Ελλάδας (θυγατρική της ΕΤΕ) - όπως ισχυρίζονται - έθεσε παράνομα σε πλειστηριασμό, από το κατάστημα Χαλκίδας, μεταλλεύματα ιδιοκτησίας της εταιρίας ΜΕΒ ΑΕ (πρώην Παπαστρατή) αξίας μεγαλύτερης από 1,5 δισ. δραχμών αντί του ποσού των 27.000.000 δραχμών! Αποδέκτης του εκπλειστηριάσματος ήταν η εταιρία ΒΙΟΜΑΓΝ του Κ. Βαρβούτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ