Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο 22 εργάτες

Την κατάργηση μιας βάρδιας και την απόλυση 22 εργαζομένων, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης του κλωστηρίου "Μαγρίζος ΑΕ" στη Λάρισα, ζητώντας προκλητικά απ' τους 115 εργαζόμενους που συνολικά απασχολεί, να επιλέξουν οι ίδιοι ποιοι θα απολυθούν!

Στο μεταξύ το εργοστάσιο έκλεισε - λόγω καλοκαιρινής άδειας - και οι εργαζόμενοι ζουν υπό καθεστώς αβεβαιότητας για το μέλλον τους. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ο εργοδότης έκλεισε αιφνιδιαστικά το άλλο εργοστάσιο που είχε, πετώντας στο δρόμο 75 εργάτες.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας καταγγέλλει την ενέργεια του εργοδότη και τον καλεί σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Επισημαίνει, επίσης, ότι οι μακροχρόνια (πάνω από 12 μήνες) άνεργοι του κλάδου στην περιοχή, ξεπερνούν τους 1.000 και εκφράζει την αγανάκτησή του για τη συνεχιζόμενη πολιτική συρρίκνωσης που εφαρμόζεται στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας. Τέλος, καλεί "εργαζόμενους και άνεργους να συσπειρωθούν γύρω απ' το σωματείο και να παλέψουν για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ