Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι πολλοί και οι λίγοι

Μπορεί το 1996 να ήταν άλλη μια αρκετά δύσκολη χρονιά, για τους πολλούς, τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθοσυντήρητους, τους συνταξιούχους και, γενικότερα, τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων της χώρας, αλλά για μερικούς άλλους, κάποιους λίγους, ήταν μια ακόμη καλή χρονιά.

Μιλάμε για τις 500 μεγαλύτερες εμπορικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες - σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας της Τράπεζας Πληροφοριών Stat Bank - έκαναν μέσα στο 1996 τζίρο 6,3 δισεκατομμυρίων δραχμών, σημειώνοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με το 1995, ενώ τα επίσημα και καθαρά κέρδη τους ανήλθαν στα 203,8 δισ. δραχμές, σημειώνοντας αύξηση κατά 26%. Και όλ' αυτά, ενώ ο πληθωρισμός τη χρονιά που πέρασε βρισκόταν στο 8,3%.

Νούμερα, που αποδείχνουν και αυτά ότι η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας δεν είναι μόνο σκληρή, αλλά και μονόπλευρη. Οπως άλλωστε και οι κοινοτικές ντιρεκτίβες και οδηγίες, οι λογικές της "απελευθέρωσης" της αγοράς και όλα όσα συνιστούν την πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα το λεγόμενο "κοινωνικό" πρόσωπό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ