Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εχθροπραξίες" για το ωράριο

Οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ "χτυπούν" αποφάσεις νομαρχιών, που περιορίζουν, Σάββατο και απογεύματα, το ωράριο λειτουργίας

Ενα νέο "κύμα" απειλών και πιέσεων έχουν εξαπολύσει οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ,προκειμένου να ανατραπούν οι αποφάσεις ορισμένων Νομαρχιακών Συμβουλίων, όπως της Αιτωλοακαρνανίας,που κινούνται σε θετική κατεύθυνση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και με τις οποίες καθορίζεται το κλείσιμό τους, τρία απογεύματα τη βδομάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν σαν "σημαία" την υπουργική απόφαση, που οι ίδιοι επέβαλαν και έκανε αποδεκτή η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,με την οποία καθοριζόταν η λειτουργία τους, καθημερινά μέχρι τις 9μμ και το Σάββατο μέχρι τις 6μμ.

Στα τέλη Ιούλη εκδόθηκε η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας, με την οποία καθορίζεται ότι Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, όπως και την Κυριακή, ενώ ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 2.30μμ. Οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ αντέδρασαν και ξεκίνησαν εκστρατεία για να την ανατρέψουν. Η άρνησή τους να την υλοποιήσουν είχε αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν στις αρχές της βδομάδας κάποιες συλλήψεις υπευθύνων σούπερ μάρκετ που τα κρατούσαν ανοιχτά πέραν του ωραρίου που όριζε η απόφαση.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) επιτίθεται σε όσες αποφάσεις Νομαρχιακών Συμβουλίων κινούνται σε θετική κατεύθυνση, επικαλούμενος την υπουργική απόφαση. Ωστόσο, με το άρθρο 2 αυτής της απόφασης, επιτρέπεται στα Νομαρχιακά Συμβούλια να καθορίζουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις περιοχές τους.

Στην ίδια ανακοίνωσή του, όσες αποφάσεις Νομαρχιακών Συμβουλίων "ενοχλούν" χαρακτηρίζονται "αναπάντεχες, αλλά και καθαρά υπονομευτικές για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ"! Αντίθετα, τηρείται "σιγήν ιχθύος" για τις αποφάσεις άλλων Νομαρχιακών Συμβουλίων όπως των Χανίων,όπου προβλέπεται και επιτρέπεται λειτουργία και την Κυριακή.

Ολος αυτός ο θόρυβος, που σκόπιμα έχουν ξεσηκώσει οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, αποζητώντας την πλήρη ασυδοσία, έχει συγκεκριμένο στόχο που δε διστάζουν να τον αποκαλύψουν, τονίζοντας στην ανακοίνωσή τους: "Η τακτική αυτή αποβλέπει στο να εξαναγκάσει το ΣΕΣΜΕ να ζητήσει επάνοδο στο καθεστώς της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις ώρες του 24ώρου"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ