Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιχείρηση παραπληροφόρησης

Είναι γνωστό ότι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, το ερχόμενο Σάββατο στο Δουβλίνο, οι "15" θα ασχοληθούν κυρίως με την ώθηση που πρέπει να δοθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση και τη Διακυβερνητική.

Η κυβέρνηση Σημίτη γύρω από αυτά τα κρίσιμα για το μέλλον της χώρας ζητήματα δε λέει κουβέντα. Εχει κυριολεκτικά δημιουργήσει μία "συνωμοσία σιωπής", αφήνοντας σκόπιμα και συνειδητά το λαό στο σκοτάδι, ακριβώς γιατί έχει αποδεχτεί πλήρως τις αποφάσεις των ισχυρών εταίρων και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη σύνοδο του Εκοφίν στις 20-21 Σεπτέμβρη.

Από την άλλη όμως, για να συσκοτίσει ακόμα περισσότερα τα πράγματα η κυβερνητική προπαγάνδα, προβάλει με ένταση το θέμα της "κοινοτικής εγγύησης για τα σύνορα", η οποία καμία πρακτική αξία δεν έχει, ακόμα και στο βαθμό που γίνει αποδεκτή. Απλά θα κινηθεί σε επίπεδο ευχών και μόνο για να διευκολύνουν την κυβέρνηση Σημίτη να συρθεί πίσω από τις άλλες, τις κεφαλαιώδους σημασίας επιλογές τους.

Ας μην τρέφει αυταπάτες η κυβέρνηση. Αργά ή γρήγορα η υποτελής στάσης της θα αποκαλυφθεί και θα πληρώσει γι' αυτή και μάλιστα ακριβά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ