Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για έρευνα πετρελαίου στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην κοινωνική διάσταση της πρόγνωσης των σεισμών στην περιοχή. Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξαν οι εργασίες του πρώτου Βαλκανικού Συνεδρίου Γεωφυσικής, που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο από το Σύλλογο Γεωφυσικών Ελλάδας την εβδομάδα 23-27 Σεπτέμβρη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 400 σύνεδροι από 28 χώρες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, προχωρά η εγκατάσταση ηλεκτρονικών θυρίδων σε 18 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, η προώθηση ρομποτικών θυρίδων θησαυροφυλακίου και η αναδιάρθρωση των υφιστάμενων παραδοσιακών θυρίδων, με στόχο την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται σε αρκετά καταστήματα. Το όλο "πακέτο" υπηρεσιών, περιλαμβάνει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη του περιεχομένου των θυρίδων, δωρεάν συνδρομή ενός έτους για πιστωτικές κάρτες κτλ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Με επιτόκιο 14,6% ανανεώνονται για ένα ακόμα χρόνο τα ομόλογα της Κτηματικής Τράπεζας, λήξης 30/9/1996. Υπενθυμίζεται ότι αν έχει παρέλθει πενταετία από την αρχική έκδοση, τα τραπεζικά ομόλογα επιβαρύνονται με φορολογία επί της απόδοσής τους ύψους 15%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Με περίπτερο 18 τ.μ. συμμετέχει ο ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση Πετρούπολης (CIS '96), που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Οκτώβρη 1996 για πρώτη φορά φέτος. Στο μεταξύ προχωράνε οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της ΑΙΤΟ (σύνδεσμος των ανεξάρτητων τουρ - οπερέιτορς), που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Οκτώβρη 1996 στην Κέρκυρα. Την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου έχει η Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας με τη συνεργασία του ΕΟΤ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δεν τίθεται θέμα φορολόγησης των μετοχών, δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθήνας, Μ. Ξανθάκης, συμπλέοντας με την αντίστοιχη τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Η δήλωση έγινε με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για επιβολή φόρων σε κινητές αξίες (ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μετοχές) και ιδιαίτερα για χρηματιστηριακούς τίτλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ