Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ησύχασαν

Εχουμε συνηθίσει πλέον. Κάθε χρόνο, πριν από την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, τα επιτελεία του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σενάρια επί σεναρίων για το πώς θα γδάρουν τους εργαζόμενους. Και θεωρούνται τόσο φυσιολογικά και τόσο τετριμμένα, ώστε οι καλοί μας αστοί πάνε στο σπίτι τους και κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους.

Μόλις όμως μια συντηρητική εφημερίδα, όπως "το Βήμα", στην προσπάθειά της να στηρίξει τα "κεντροαριστερά" σενάρια της νεοσυντηρητικής πολιτικής Σημίτη και να δημιουργήσει γενικότερη σύγχυση, έκανε λόγο για επιβολή έκτακτης φορολογίας στη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος των ιδιοκτητών υπενθύμισε στην κυβέρνηση το βαρύτατο ρόλο, που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες στα πλαίσια της καπιταλιστικής κοινωνίας, ενώ πολλοί... απληροφόρητοι άρχισαν να χάνουν τον ύπνο τους.

Ηρθε, λοιπόν, με δηλώσεις του το περιβάλλον του Γ. Παπαντωνίου καιαποκατέστησε την ταραχθείσα τάξη πραγμάτων. Θέμα επιβολής φόρου στη μεγάλη περιουσία δεν υφίσταται! Μετά από αυτό οι καλοί μας αστοί αποσύρθηκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους, για να συνεχίσουν εν πλήρη νηφαλιότητα τον ύπνο τους. Οι δυνάμεις της ατομικής ιδιοκτησίας, για μια ακόμη φορά, νίκησαν. Το έθνος διεσώθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ