Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλάζει το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Σε αλλαγή της σύνθεσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου,που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Οπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης, η σύνθεση του ΣΟΕ έχει ως εξής:

Γιάννης Στουρνάρας,αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, πρόεδρος. Μέλη: Τάσος Γιαννίτσης,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και προϊστάμενος οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού. Βασίλης Δρουκόπουλος,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ. Σταύρος Θωμαδάκης,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Παναγιώτης - Αριστείδης Θωμόπουλος,υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιάννης Κουσουλάκος,γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Γιάννης Σπράος,επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικό στοιχείο σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει στο εξής είναι η τοποθέτηση στο ΣΟΕ του Γ. Σπράου, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς εμπνευστές του σταθεροποιητικού προγράμματος λιτότητας 1985-'87 επί θητείας του Κ. Σημίτη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ