Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΚΕ
Να οργανώσουμε παραπέρα την αντεπίθεση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος που με πείσμα, αυταπάρνηση και πάθος έδωσαν την εκλογική μάχη και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης και το χτύπημα του δικομματισμού.

Χαιρετίζει την πολύτιμη και πρωτόβουλη βοήθεια της ΚΝΕ στις νέες και στους νέους ψηφοφόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και έδωσαν την πρώτη τους ψήφο για να δυναμώσει ο αγώνας και η ελπίδα της λαϊκής αντεπίθεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της μάχης και της προσπάθειας της Οργάνωσης - τονίζει η ΝΕ - ήταν η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό. Αυτή η επιτυχία δίνει νέες δυνατότητες στην Κομματική Οργάνωση να ανοίξει το δρόμο για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επίσης αποτελεί απάντηση σ' αυτούς που το τελευταίο διάστημα, αναδείχνοντας τον αντιΚΚΕ ρόλο τους, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να οδηγήσουν τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος σε άκυρη ψήφο. Το μόνο που κατάφεραν, παρά τα απανωτά δημοσιεύματα με ψευδώνυμα στον τοπικό Τύπο και τις αλλεπάλληλες "συνεδριάσεις" τους για "άκυρο" ή "κατά συνείδηση", ήταν να γνωστοποιήσουν τη μικροαστική εμπάθειά τους, μέσα από χυδαία και υβριστική επίθεση στο Κόμμα και τα στελέχη του.

Με την πρόσφατη δημοσίευση κειμένου των "ιστορικών στελεχών" (!) γνωστοποιούν και δημόσια πλέον τη θλιβερή κατάντια τους, μέσα από έναν ατελείωτο αντικομμουνιστικό λίβελο, ως τελευταία πράξη τους - προσφορά αντικομμουνιστικού εργαλείου στα χέρια των πολιτικών και ταξικών αντιπάλων του ΚΚΕ.

"Καλούμε όλα τα μέλη, καταλήγει η ΝΕ στην ανακοίνωσή της, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος να απομονώσουν τα αντικομματικά στοιχεία και να συσπειρωθούν πιο αποφασιστικά γύρω από την Κομματική Οργάνωση.

Καλούμε την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους ΕΒΕ, τα κινήματα νεολαίας και γυναικών να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού και των νέων μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση και να οργανώσουν παραπέρα την αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ