Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
"Παράρτημα" κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών

Να αποπροσανατολίσει τους αγρότες και ειδικότερα τους βαμβακοπαραγωγούς επιχειρεί, με κάθε μέσο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, σε συνεργασία με τις διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ. Αυτό φάνηκε και χτες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που έγινε στο υπουργείο Γεωργίας, αλλά και από τις δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί, η συζήτηση περιστράφηκε στο αν θα πρέπει να ισχύσει ή όχι για την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο, το άτυπο "παράρτημα Β" και η ποιοτική κατάταξη στο βαμβάκι, μετά την άρνηση των εκκοκκιστών να καταβάλουν τη συμπληρωματική τιμή, που δικαιούνται οι παραγωγοί, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι. Εκθετη, πλέον, η κυβέρνηση που πέρσι ψήφισε στις Βρυξέλλες την κατάργηση του "παραρτήματος Β", μαζί με τον καταστροφικό κανονισμό για το βαμβάκι, ζητάει τώρα από τους εκκοκκιστές και τις συνεταιριστικές οργανώσεις, να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με την κατάργηση ή όχι του άτυπου παραρτήματος Β, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Κατά τα άλλα, στη σύσκεψη δεν ειπώθηκε ούτε κουβέντα για το τι θα γίνει με την τιμή στο βαμβάκι και την αύξηση του πλαφόν, ενώ σχετικά με το "παράρτημα Β" η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας δε φαίνεται διατεθειμένη να απαιτήσει από την Κομισιόν την επαναφορά του, όπως άλλωστε θέτουν στα αιτήματά τους και οι αγρότες, ζητώντας κατοχύρωση μπρος στην ασυδοσία των εκκοκκιστών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Γεωργίας χτες, επιχείρησε με δηλώσεις να μετατοπίσει τις ευθύνες στους γεωπόνους του Οργανισμού Βάμβακος, λέγοντας πως ένα μεγάλο μέρος τους δεν κάνει ελέγχους στα εκκοκιστήρια και τα χωράφια. Μόνο, όμως, που η ίδια η τριυπουργική απόφαση για το βαμβάκι που υπέγραψε ο Στ. Τζουμάκας, δεν άλλαξε τίποτα, όσον αφορά το καθεστώς ελέγχων και στην ουσία αφήνει έναν μόνο γεωπόνο να κάνει τους ελέγχους στα εκκοκιστήρια, αφού, όπως ανεφέρεται και στη φετινή απόφαση, από τις τριμελείς επιτροπές ελέγχου, τα δύο μέλη είναι αναγκασμένα να περιφέρονται παράλληλα και σε άλλα εκκοκιστήρια, προκειμένου... με το σταθερό μέλος που βρίσκεται εκεί να απαρτίζεται τριμελής επιτροπή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ