Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Τιμούν τον Μήτσο Βλάχο

Πολιτικό μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα αγωνιστή - αγροτιστή Μήτσο Βλάχο,οργανώνει αύριο στις 10 π.μ., στην Κοινότητα Κυψέλης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Λεπενούς.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας απευθύνει κάλεσμα για αγωνιστικό "παρών" προς όλους τους αγρότες, γνωστοποιώντας πως θα είναι και η αρχή για μια σειρά νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που υπηρετεί πιστά τις αντιαγροτικές εντολές της ΕΕ και η οποία δημιουργεί στους αγρότες οξυμένα προβλήματα.

Ο Μήτσος Βλάχος πλήρωσε με το αίμα του τον αγώνα των καπνοπαραγωγών για καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου. Στις 14 Σεπτέμβρη 1963, χιλιάδες αγρότες ξεσηκώθηκαν, ζητώντας από την τότε κυβέρνηση την άνοδο της τιμής του καπνού (που τότε έφτανε τις 30 δραχμές το κιλό). Απέκλεισαν τη γέφυρα του Σαμαρίου και τη Σφήνα (σημερινή Κυψέλη) και ξεκίνησαν πορεία προς το Αγρίνιο. Ομως, στο γεφύρι της Σφήνας, τους περίμεναν οι χωροφύλακες, οι οποίοι εκτελώντας διαταγές πυροβόλησαν στο ψαχνό. Ο νεαρός Δ. Βλάχος πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο κεφάλι από χωροφύλακα, πληρώνοντας με το αίμα του την τιμή του καπνού, η οποία διπλασιάστηκε, φτάνοντας τότε τις 64 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ