Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
Να προχωρήσει χωρίς "πανωπροίκια" και απολύσεις

Στην έκκληση του Συνδικάτου Οικοδόμων, για πλατύ μέτωπο κατά των εκβιασμών των εργολάβων και των κυβερνητικών υπαναχωρήσεων, ανταποκρίθηκαν, ήδη, τα Δημοτικά Συμβούλια Ελληνικού και Πετρούπολης

Πρόσκληση σε όλους τους φορείς να πάρουν θέση για τις αρνητικές εξελίξεις που παρουσιάζονται στην εκτέλεση του έργου του μετρό απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές. Το Συνδικάτο τούς καλεί να πάρουν θέση για το πρόβλημα, με όποιο τρόπο νομίζουν πιο πρόσφορο και να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του, για να συντονίσουν τα βήματα στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν, ήδη, τα Δημοτικά Συμβούλια Ελληνικού και Πετρούπολης, που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εργάτες του μετρό. Με ομόφωνα ψηφίσματά τους, ζητούν να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων, να μη γίνουν απολύσεις προσωπικού, το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, καθώς και να γίνουν οι αναγκαίες επεκτάσεις του. Καλούν, μάλιστα, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παρέμβουν για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού, σε συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο συμφωνεί με τις διαπιστώσεις που κάνει το Συνδικάτο Οικοδόμων. Τονίζει, μάλιστα, ότι το έργο καθυστερεί αδικαιολόγητα και κινδυνεύει να σταματήσει η κατασκευή του. Θεωρεί ότι η παρέμβαση των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα όλων αυτών που θίγονται από τη στάσιμη κατάσταση που βρίσκεται το έργο, είναι αναγκαία και αποφασιστικής σημασίας δύναμη, που θα αναγκάσει όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να προχωρήσει η κατασκευή του Μετρό Αθήνας.

Στηρίζει, τέλος, τα αιτήματα του Συνδικάτου των Οικοδόμων, που είναι: 1. Αμεση έναρξη των εργασιών. 2. Να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες υπερβάσεις του προϋπολογισμού και να μην ενδώσουν οι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς στις οικονομικές πιέσεις και στους εκβιασμούς της κατασκευάστριας εταιρίας. 3. Να γίνουν οι αναγκαίες επεκτάσεις του μετρό. 4. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων. 5. Να μην προχωρήσει η κατασκευάστρια εταιρία σε απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης κατήγγειλε ομόφωνα την ολιγωρία του ΥΠΕΧΩΔΕ και τις διάτρητες συμβάσεις της Κοινοπραξίας "Ολυμπιακό Μετρό" - "Αττικό Μετρό" με το ΥΠΕΧΩΔΕ, που δίνουν την ευκαιρία στην εταιρία να εκβιάζει για νέες χρηματικές απαιτήσεις, ύψους 160 εκατομμυρίων δραχμών και να θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους ή να τους απολύει.

Με το ψήφισμά του, καλεί την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και τους άλλους δήμους της Αττικής σε συντονισμό, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για άμεση έναρξη των εργασιών, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο και να δοθεί προς χρήση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση που θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Ο δήμος ζητά, ακόμη, να σταματήσουν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες εργαζομένων και να επαναπροσληφθούν οι απολυόμενοι.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το έργο χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με τις επεκτάσεις που είναι αναγκαίες, ώστε να λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω. "Χωρίς τις επεκτάσεις αυτές, πιστεύουμε ότι το έργο είναι ελλιπές και δε θα εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους έγινε", σημειώνεται στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ