Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Ζητούν να τους εκχωρηθεί η τουριστική πολιτική

Στην πλήρη εκχώρηση της όποιας τουριστικής πολιτικής στους μεγαλοξενοδόχους και τους τουρ - οπερέιτορς οδηγεί η άρνηση ουσιαστικά της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκπόνηση και εφαρμογή μιας πολιτικής πραγματικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του τουρισμού της χώρας. Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις κινήσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που χτες κλιμάκωσε τις αξιώσεις του, ζητώντας την ανάθεση όλων των προγραμμάτων διαφήμισης του ΕΟΤ σε ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις. Το όλο σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή από πέρσι, όταν ο ΣΕΤΕ είχε προτείνει την εκχώρηση των διαφημιστικών προγραμμάτων σε ιδιώτες, πρόταση που έχει ήδηαποδεχτεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν ένα μήνα περίπου η υπουργός Β. Παπανδρέου,όχι μόνο είχε υιοθετήσει τις προτάσεις των μεγαλοξενοδόχων, αλλά είχε διατυπώσει και την ιδέα, εκπρόσωπος του συνδέσμου τους να τίθεται επικεφαλής του ΕΟΤ...

Χτες η υπουργός είχε συνάντηση με τουριστικούς φορείς και σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες του κλάδου ζήτησαν να προωθηθεί ευνοϊκή ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ξενοδόχων και μέχρι τότε να σταματήσουν, να γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ