Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Θα αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική

Να καταργηθούν τα "αντικειμενικά κριτήρια", ζητά η Ομοσπονδία

Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική και δεν αποφασίσει να φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα, τα υπερκέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών και να διώξει τη φοροδιαφυγή εκεί όπου πραγματικά συντελείται με την ανοχή του κράτους, οι ΕΒΕ θα αναγκαστούν και πάλι να κινητοποιηθούν για να ανατραπεί η πολιτική των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε χτεσινή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, η ΟΒΣΑ ζητά από τον πρωθυπουργό κατά την κατάρτιση των προγραμματικών δηλώσεων να λάβει υπόψη τα κυριότερα από τα αιτήματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου και να συμπεριληφθούν στις δηλώσεις. Αυτά είναι:

  • Αμεση κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" φορολόγησης και του 35%. Εφαρμογή των αρχών της φορολογικής δικαιοσύνης, ανατροπή της σχέσης έμμεσων - άμεσων φόρων, κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Ανατροπή της ατέρμονης πλέον μονόπλευρης λιτότητας, που μειώνει τον τζίρο της αγοράς και την ομαλή της λειτουργία.
  • Πραγματική προστασία της επαγγελματικής στέγης και αναστολή των συνεπειών από την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου.
  • Δραστικός περιορισμός της εξάπλωσης και της ασυδοσίας των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.
  • Αποκατάσταση της χρηματοδότησης της βιοτεχνίας με τη λειτουργία της 197/78 ΑΝΕ και θέσπιση νέου χρηματοδοτικού πλαισίου στήριξης των ΜΜΕ.
  • Θεσμοθέτηση πλαισίου στήριξης των συνεταιρισμών και της συνένωσης των μικρών επιχειρήσεων.
  • Ανθρώπινες συντάξεις στους απόμαχους της δουλιάς, πλήρη απόδοση των πόρων στο ΤΕΒΕ.
  • Καθιέρωση του πόρου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε κανένα μέτρο που θα επιδεινώνει τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό υπογραμμίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. "Είναι σύνηθες φαινόμενο", αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, "αμέσως μετά τις εκλογές, κατά τις οποίες καλλιεργούνται πλήθος ψευδαισθήσεων για "καλύτερες μέρες", να ακολουθεί ένας καταιγισμός καταστροφολογίας και οικονομικών αδιεξόδων, με προφανή σκοπό να προετοιμάσουν το λαό για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να επιβληθούν ως δήθεν αναγκαιότητα και μονόδρομος". Τέλος, σε ό,τι αφορά τα "αντικειμενικά κριτήρια" η ΓΣΕΒΕΕ, καταγγέλλει ως προσπάθεια παραπλάνησης των ΕΒΕ τα μέτρα δήθεν διόρθωσής τους και τονίζει ότι ο μόνος δρόμος αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης περνάει μέσα από την κατάργησή τους και την κατάργηση του 35%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ