Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεάτρου πρεμιέρες

Στο θέατρο "Διάνα" θα βρίσκεται αυτό το χειμώνα ο θίασος "Επιλογή" του Νικήτα Τσακίρογλου,όπου θα παρουσιάσει το έργο του Αλαν Αϊγκμπορν "Γυναίκα με παραισθήσεις", οι παραστάσεις του οποίου αρχίζουν αύριο. Η "Γυναίκα με παραισθήσεις" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωστή Τσώνου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου και μουσικούς ήχους Δημήτρη Ιατρόπουλου.

"Οι κριτικοί του Λονδίνου - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπουο Νικήτας Τσακίρογλου - το χαρακτήρισαν ως ένα από τα σημαντικότερα έργα που παίχτηκαν τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και το θεώρησαν το πιο πρωτότυπο έργο σύγχρονου συγγραφέα, για τη θεατρική του δομή και το κοινωνικό του περιεχόμενο. Η σκηνική ικανότητα που έχει ο συγγραφέας, ώστε να συνυπάρχουν το πραγματικό με το φανταστικό, το γέλιο και η συγκίνηση, σ' αυτή την απολαυστική αλλά και προκλητική παράσταση, που εκθέτει τα όνειρα και τους προβληματισμούς κάθε γυναίκας, δημιουργεί στον θεατή μια συγκλονιστική θεατρική εμπειρία".

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρυσούλα Διαβάτη, Αννα Γεραλή, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ντίνος Αυγουστίδης, Μαρή Κωνσταντάτου και Χρήστος Γιάνναρης.

  • Αλλη μια αυλαία ανοίγει αύριο. Πρόκειται για την αυλαία του θεάτρου "Μουσούρη",όπου η Καλλιτεχνική Εταιρεία "Αργώ" της Αιμιλίας Υψηλάντη παρουσιάζει τη "Λουκρητία Βοργία" του Βίκτορος Ουγκώ,σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους,σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή και μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Περικλής Μουστάκης, Τζώνης Θεοδωρίδης, Χρήστος Ευθυμίου, Ισίδωρος Σταμούλης, Μάνος Ζαχαράκος, Φώτης Μακρής, Σπύρος Περδίου και Δώρα Στυλιανέση.

Το έργο, στην πρώτη του γραφή το 1833, φέρνει στη σκηνή μια δυναμική, πανούργα για κάποιους, γυναίκα, ενώ παράλληλα μας φέρνει κοντά σε ένα κλασικό δράμα, που εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά της γραφής του ρομαντικού κινήματος. Ανήκει στα έργα της πρώτης περιόδου του συγγραφέα, τότε που η ενασχόλησή του με το θέατρο έφερνε στο προσκήνιο πρόσωπα από την ευρωπαϊκή ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ