Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο αδιάφθορος

Υπάρχουν ταινίες που θίγουν ένα χιλιοειπωμένο θέμα με ένα τόσο πρωτότυπο τρόπο, τόσο γνήσιο, που κάνουν την ταινία να φαίνεται νέα και φρέσκια. Το ίδιο συμβαίνει με το "Σέρπικο" του Σίντνεϊ Λιούμετ, που θα παρουσιάσει το MEGA στις 23.10 απόψε. Ο Σέρπικο είναι ένας έντιμος αστυνομικός. Εντιμος και λιτός, αδιάφθορος και αντικομφορμιστής που με τη στάση του προκαλεί τους διεφθαρμένους συναδέλφους του. Απλά και μόνο διότι ο Σέρπικο δε λαδώνεται! Στα 1970, με τις ανακαλύψεις του ο Φρανκ Σέρπικο καθήλωσε τα μέλη της επιτροπής Ναπ, που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών του τμήματος της Νέας Υόρκης. Η ταινία καταγράφει και περιγράφει μια αληθινή ιστορία, την ιστορία ενός αστυνομικού που θέλει να κάνει σωστά τη δουλιά του και αρνείται να δωροδοκηθεί για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες των εμπόρων ναρκωτικών ή των εμπόρων "λευκής σαρκός". Με τον Αλ Πατσίνο. Τη μουσική έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Η σκύλα",του Φριτς Λανγκ.

Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές ταινίες του Γερμανού σκηνοθέτη, που εξετάζει τις υπόγειες λειτουργίες των σκοτεινών ενστίκτων και που μπορούν αυτές να οδηγήσουν έναν άνθρωπο. Η υπόθεση μοιάζει απλή. Ενας μεσήλικας ταμίας σε μεγάλη εταιρία, ένας κουρασμένος από τη ζωή και από τον άτυχο γάμο του, γνωρίζεται με μια γυναίκα ελευθερίων ηθών και ζει τις πιο συγκλονιστικές, αλλά και δύσκολες ώρες της ζωής του.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.20 "Ο Θάνατος θα ξανάρθει",του Ρόμπερτ Τότεν.Μια δυναμική δημοσιογράφος, Η Τζέσικα Στάντον, αποφασίζει να διαλευκάνει το φόνο του φίλου της που ήταν ρεπόρτερ, Οι έρευνές της την οδηγούν σε μια μικρή κοινότητα του Κάνσας, έδρα της μεγαλύτερης εταιρίας αγροτικών προϊόντων στον κόσμο. Με τη βοήθεια ενός βετεράνου του Βιετνάμ, η δημοσιογράφος αποκαλύπτει μια σκοτεινή συνωμοσία στην οποία εμπλέκονται ο πρόεδρος της εταιρίας, ο διεφθαρμένος υπουργός Γεωργίας και μια επικίνδυνη οργάνωση νεο-ναζί. Με την Μπίλι Ντράγκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ