Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιμελητήριο - Θεσμός

Το καταστατικό της εταιρίας, οι σκοποί και οι δραστηριότητές της, αλλά και η ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν τα θέματα της πρώτης γενικής συνέλευσης του νεοσύστατου Επιμελητηρίου Βαλκανικού Κινηματογράφου.

Ομόφωνα οι... εταίροι καθόρισαν στόχους και σκοπούς και κατέληξαν ότι το Επιμελητήριο θα φροντίζει για: Ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον οπτικοακουστικό χώρο των Βαλκανίων. Ενθάρρυνση της συνεργασίας και της συμπαραγωγής. Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με τη βαλκανική οπτικοακουστική παραγωγή. Διαμεσολάβηση του Επιμελητηρίου όταν πρόκειται για συνεργασίες με άλλους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου. Ανταλλαγή έργων βαλκανικής προέλευσης. Προετοιμασία του βαλκανικού οπτικοακουστικού κόσμου,ενόψει της βαθμιαίας συμμετοχής κρατών της Ανατολικής Ευρώπης σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καθιέρωση Φεστιβάλ Βαλκανικού Κινηματογράφου κάθε χρόνο, εκ περιτροπής στις διάφορες βαλκανικές χώρες.

Σε αυτή την πρώτη συνέλευση ο Εμίρ Κουστουρίτσα,αν και εκλέχτηκε πρόεδρος, δεν μπορούσε να παραστεί λόγω των γυρισμάτων της νέας του ταινίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ