Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σαξόφωνο εντός και εκτός

Με τρεις ρουμάνικες συμφωνικές ορχήστρες θα συμπράξει ο σολίστ του σαξόφωνου Θόδωρος Κερκέζος τις επόμενες μέρες. Στη διάρκεια τριών κοντσέρτων που θα δοθούν στη Ρουμανία, ο Ελληνας σαξοφωνίστας θα παίξει στις 11/10 με την ορχήστρα "Ιάσι Φιλαρμόνικ",στις 18/10 με την ορχήστρα "Μπρασόφ Φιλαρμόνικ" και στις 25/10 με την ορχήστρα "Κοστάντζα Συμφόνικ οφ Ρομάνια".Ο Θόδωρος Κερκέζος θα ερμηνεύσει έργα των: Βίλα Λόμπος, Μιλχάουντ και Βασίλη Τενίδη.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, στις 29/10, συμπράττει με τους "Σολίστ της Πάτρας",στις 8/11 με την Στέλλα Γαδέδη στο Μέγαρο Μουσικής και στις 11/11 στο Μέγαρο Μουσικής με την "Ορχήστρα των Χρωμάτων" και τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη,σε έργο του Θάνου Μικρούτσικου.Ο Θόδωρος Κερκέζος σχεδιάζει την επανάληψη των συναυλιών του στο εξωτερικό, αυτή τη φορά με τον πιανίστα Αρη Γαρουφαλή και το βιολίστα Τάτση Αποστολίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εκατόχρονο και πλέον σαξόφωνο - όργανο που έχει μπει σε μεγάλες ορχήστρες - στην Ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένο όργανο, όπως δεν ήταν έως μερικά χρόνια πριν η κιθάρα. Και γι' αυτό ευθύνεται το υπουργείο Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ