Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην πρώτη γραμμή των αγώνων

Ψηφίζουν από την περασμένη Παρασκευή έως τις 18 του μήνα οι οικοδόμοι της Αθήνας για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Συνδικάτο τους

Πέντε χιλιάδες εγγραφές νέων μελών κατά την τελευταία τριετία. Είκοσι τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ίδιο διάστημα, αλλά και μεγάλες ή μικρές κατακτήσεις,είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν τη δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας - του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου συνδικάτου της χώρας - από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του μέχρι σήμερα. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα πλήττεται από την απομαζικοποίηση και όταν η διόγκωση της ανεργίας δρα γενικά ανασταλτικά στην ανάταση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

"Αιχμή του δόρατος" όλου του κλάδου το Συνδικάτο της Αθήνας, κρατά ψηλά τη σημαία της πάλης και συσπειρώνει γύρω του την πλειοψηφία των οικοδόμων. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕ, γενικότερα ο κλάδος διατηρεί τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στα συνδικάτα και πιο συγκεκριμένα το 56,9% των οικοδόμων συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους.

Ο αγωνιστικός - ταξικός χαρακτήρας και προσανατολισμός του Συνδικάτου, μαζί με τις αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου, είναι οι κύριες αιτίες, όπως εκτιμούν συνδικαλιστές, για τη μαζικότατη συμμετοχή στη δράση των οικοδόμων. Το γεγονός ότι παρά τους χιλιάδες διάσπαρτους τόπους εργασίας, οι συνδικαλιστές είναι καθημερινά δίπλα στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα, από την πιάτσα ως το γιαπί, συμβάλλει τα μέγιστα προς την ίδια κατεύθυνση.

Αυτές τις μέρες - από την περασμένη Παρασκευή, μέχρι την παρασκευή 18 Οκτώβρη - διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο και ενώ αρκετά σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα παραμένουν ανοιχτά. Προβλήματα που αναμένεται να οξυνθούν παραπέρα και κυρίως τα ασφαλιστικά, καθώς - όπως όλοι εκτιμούν - ξετυλίγεται μια μεγάλη επίθεση ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το κύριο ζητούμενο, η απαίτηση, είναι και μέσα από τις εκλογές να δυναμώσει περισσότερο το Συνδικάτο, να ενισχυθούν παραπέρα τα ταξικά του χαρακτηριστικά, ώστε με πιο μεγάλη αποφασιστικότητα να ριχτεί στη μάχη για την απόκρουση της νέας επίθεσης και για να προχωρήσει σε νέες κατακτήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα της αντίστασης (2008-10-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται μέχρι τις 2 Νοέμβρη (2005-10-26 00:00:00.0)
Αναμέτρηση με τα εμπόδια που βάζουν οι αντίπαλοι στον κλάδο των οικοδόμων (2005-10-18 00:00:00.0)
Μαζικότερη συμμετοχή (2002-11-13 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου (2002-11-09 00:00:00.0)
Δε θα περάσουν τα σχέδιά τους! (2000-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ