Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η 4η Διεθνής Εκθεση Επαγγελματικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, "EXPRO '97", θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 21 Γενάρη 1997 στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ. Στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα 180 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντων επαγγελματικού εξοπλισμού, ενώ οι διοργανωτές της αναμένουν, ο αριθμός των συμμετεχόντων να ξεπεράσει τους 250. Στην "EXPRO", που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του ΟΠΕ, θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέα προϊόντα της ελληνικής και ξένης παραγωγής που αφορούν ξενοδόχους και επαγγελματίες.

ΝΕΟΒΙΒΛΙΟ: "Η πορεία προς την παγκοσμιοποίηση" είναι το νέο βιβλίο του καθηγητή και πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Τάκη Ρουμελιώτη, που παρουσιάστηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου σωστά υποστηρίζει ότι η διαδικασία της διεθνοποίησης της οικονομίας οφείλεται στις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην οικονομική βάση, αλλαγές οι οποίες εν πολλοίς αποδίδονται στην τεχνολογική επανάσταση που έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Αποδέχεται όμως την κατάσταση πραγμάτων που τείνει να διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τον ανταγωνισμό των τριών ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ, Ιαπωνία, ΕΕ) και την οικονομική δράση των διεθνικών μονοπωλίων. Το βιβλίο παρουσιάζει πληθώρα στοιχείων για τις οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, γεγονός που αναδεικνύει μια χρησιμότητα για τους ασχολούμενους με τα οικονομικά ζητήματα.

ΕΜΠΟΡΙΟ: Ημερίδα για το μέλλον του ελληνικού καπνού διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής και η ΕΑΣ Ροδόπης στις 2 Νοέμβρη στην Κομοτηνή. Τα θέματα της ημερίδας εστιάζονται στη βελτίωση της ποιότητας των ελληνικών καπνών, του 3ου κατά σειρά εξαγώγιμου εθνικού προϊόντος, που έχει μπει σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο τα τελευταία χρόνια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ(1): Για τρίτη συνεχή χρονιά η GRECOTEL διακρίνεται παγκοσμίως από τον TUI, το μεγαλύτερο τουρ - οπερέιτορ, για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά. Από τις εκατό υποψηφιότητες που έλαβαν μέρος από όλο τον κόσμο, έξι ξενοδοχεία της GRECOTEL βραβεύτηκαν για τις υπηρεσίες τους. Είναι τα CRETA PALACE, RHODOS IMPERIAL, MALIA PARK, RITHYMNA BEACH, EL GRECO και PORTO RETHYMNO. Η αξιολόγηση των υποψήφιων βασίστηκε σε ερωτηματολόγιο με κύριο θέμα το κατά πόσο παρέμειναν ευχαριστημένοι όσοι διέμειναν το 1995 σε ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την TUI.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ(2): Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 275 εκατ. δρχ. εξήγγειλε η ΘΕΜΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕΓΑ. Με τα νέα κεφάλαια η εταιρία θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις για την κάλυψη του τεχνικού αποθέματος, καθώς το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο θα ανέλθει σε 1,4 δισ. δρχ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το 1 στα 3 κέντρα εστίασης δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ποιότητας και υγιεινής. Αυτό αποκάλυψαν έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στο δίμηνο Αυγούστου - Σεπτέμβρη από μεικτά συνεργεία του ΕΟΤ και των υπουργείων Υγείας και Δημόσιας Τάξης. Σε δείγμα 1.735 εστιατορίων και κέντρων αναψυχής, υποβλήθηκαν 233 μηνύσεις για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και έγιναν αυστηρές συστάσεις σε 515 επιχειρήσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ